Приказката продължава: Световният №180 отново впечатли и е 1/4-финалист в Куинс!

от в 20:50 на 16.06.2022
Мартин Петков

Раян Пенистън се превърна в едно от откритията на турнира в Куинс, за който бе възнаграден с ,,уайлдкард" от организаторите, след като жребият му отреди на старта да срещне топ поставения и пета ракета на света Каспър Рууд, ала представителят на домакините не трепна нито за миг и записа дебютен успех на АТР ниво, при това какъв. Победата отреди на британеца през днешния ден в двубой от фазата на осминафиналите да се изправи срещу Франсиско Серундоло, на когото тревните кортове определено не са сред любимите.

Сблъсъкът криеше множество въпросителни в часовете преди своето начало, като дори световният номер 180 биваше фаворитизиран, който в първоначалната фаза от двубоя демонстрира защо това беше така. Впоследствие Пенистън допусна сериозен спад и нямаше отговор срещу мощните сервиси на съперника, ала публиката се превърна в негов най-добър приятел и своебразно носен на криле британецът се поздрави с победата след 6:0 4:6 6:4. Успехът носи със себе си и място на четвъртфиналите за участващия посредством специална покана от организаторите тенисист, където му предстои да срещне победителя измежду бившия шампион от турнира Сам Куери и сърбина Филип Краинович.

Домакинският представител имаше летящ старт на двубоя, след като латиносът видимо изпитваше сериозно затруднение върху зелената настилка, поради което 180-ят в света оползотвори шанса си да поведе с ранен пробив аванс. Серундоло не съумяваше да направи крачка в положителната посока и биваше доминиран напълно от британеца, който си завоюва втори брейк и преднината му набъбна значително до 5:0. Пенистън, който има честта да е последният останал британец в турнира, се радваше на сериозна подкрепа от трибуните, като това даде своето отражение и върху резултата, за да може само 21 минути след началото левичарят да ,,върже геврек" на противника си в откриващия сет.

Аржентинецът на старта на втората част нагледно показа, че за него мачът все още не е приключил и ще се бори до последно, което малко изненада по-нискоранкирания му колега и станахме свидетели на пробив в полза на световния номер 46, който съумя да го затвърди, отразявайки две точки носещи рибрейк, за да поведе в резултата. В миговете до края сета двамата състезатели разполагаха с еднократни шансове за пробив, които пропиляха взаимно, ала от създалата се ситуация като печеливш излезе Серундоло, който оползотвори втория си сетбол и възстанови абсолютния паритет на корта, предизвиквайки да се изиграе пълния формат на срещата.

Решителният сет предостави здрава битка на корта във всяко едно отношение, ала безбройните неточности от ракетата на британеца се трупаха неспирно и латиносът реализира ключов пробив в откриващия гейм. Световният номер 180 посрещна брейкболи във всяко от следващите си две подавания, които благодарение на добрия си сервис отрази, за да може своебразно носен на криле от публиката чрез изключителен ретур уинър да стигне до възможност за възстановяване на паритета, която оползотвори и равенството възцари на корта при сет на сет и по 4. Още при последвалия си гейм на сервис Пенистън бе изправен до стената и посрещна брейкболи, но за пореден път демонстрира умела защита и сериозен характер, за да ги отрази, преди само минути по-късно да стигне до мачбол при начален удар на Серундоло, който осъществи благодарение на невероятен уинър от ретур по правата, за да ,,взриви" трибуните, класирайки се към следващата фаза на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Приказката продължава: Световният №180 отново впечатли и е 1/4-финалист в Куинс! Мартин Петков
Теми:  
atp | куинс | раян пенистън | франсиско серундоло

Коментари





Следвайте ни в Facebook