Притеснителни новини: Кирьос се отказа от последния си заявен турнир преди Уимбълдън

от в 14:14 на 19.06.2023
Калоян Соколов

Ник Кирьос се оттегли от надпреварата в Хале. Световният номер 31 отсъстваше през целия сезон от Тура, след като трябваше да оперира коляното си през месец януари, но през миналата седмица даде повод за оптимизъм на своите фенове, завръщайки се в игра за състезанието в Щутгарт.

За съжаление, то Кирьос далеч не изглеждаше възстановен от своята травма и отпадна още на старта, губейки в последователни сетове от Ийбинг Ву, а сериозно впечатление направи изключително ограниченото придвижване по корта на шампиона от Вашингтон, който рядко се опитваше да гони топката, когато тя беше встрани от него.

Всичко товa до голяма степен ни беше подготвило за евентуално оттегляне на австралиеца от турнира в Хале, като сега голямата въпросителна е дали той ще може се възстанови през идните две седмици, за да го видим в игра на любимия му Уимбълдън, където през миналата година отстъпи в първокласен финален сблъсък на Новак Джокович.

Mястото на Ник в основната схема ще бъде заето от "щастливия губещ" Аслан Карацев, а самият бивш номер 13 сам призна как е много далеч от оптималното си равнище и помоли неговите привържениците да бъда търпеливи с него, защото ще се нуждае от известно време, докато отново започне да играе с обичайната си лекота на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Притеснителни новини: Кирьос се отказа от последния си заявен турнир преди Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | Ник Кирьос | отказване | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook