Притеснителни сигнали преди US Open: Контузия принуди Руне да се откаже в Синсинати

от в 02:23 на 17.08.2023
Мирела Николова

Проблемите за Холгер Руне след Уимбълдън продължават, след като през миналата седмица датчанинът инкасира поражение още на старта в Торонто, а днес трябваше да се откаже от първия си двубой в Синсинати поради контузия. През днешния ден датчанинът се изправи срещу местния представител Макензи Макдоналд, но в хода на сблъсъка бе видно, че изпитва физически дискомфорт, който в крайна сметка го принуди да сложи преждевременен край на срещата в момент, когато изоставаше с 4:6 0:2. Така американският му опонент продължава към осминафиналната фаза на надпреварата в Охайо, където му предстои да се изправи срещу Адриан Манарино.

Двубоят стартира равностойно и сервиращите безпроблемно печелеха своите геймове до 4:4, когато започна да си проличава, че младият скандинавец не се намира в най-добрата си физическа кондиция и движението му по корта не бе на нивото, на което сме свикнали да го виждаме. Това оказа своето влияние и върху скоростта в ударите на световния №5, от което представителят на домакините незабавно се възползва, за да реализира късен пробив и гейм по-късно да затвори сета в своя полза.

С настъпването на втората част придвижването по корта на Руне се влошаваше все повече и той отново загуби подаването си, след което бързо изостана с 0:2. Именно в този момент скандинавецът взе решение, че не си заслужава да поема допълнителни рискове и се оттегли от двубоя, изпращайки Макдоналд в осминафиналите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Притеснителни сигнали преди US Open: Контузия принуди Руне да се откаже в Синсинати Мирела Николова
Теми:  
atp | макензи макдоналд | Обзори | синсинати | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook