Признание от най-високо ниво: Кралят на Испания награди лично Карлос Алкарас (снимки)

от в 17:16 на 06.04.2024
Калоян Соколов

Вчерашният ден беше изключително специален за Карлос Алкарас, който се срещна с Краля на Испания - Фелипе VI. Световният номер три беше почетен гост на двореца в Мадрид, където лично монархът му връчи наградата за най-добър спортист на годината в Испания за 2022-ра годината. Припомняме ви, че тогава Алкарас спечели титлата на US Open и се превърна в най-младия номер едно в историята на тениса.

"В Испания има множество велики спортисти в най-различни спортове. Преди 3-4 години изобщо не съм мислел, че е възможно да спечеля тази награда. Много съм съм горд и чувството е невероятно" - призна Карлитос след края на специалната церемония.

Шампионът от Уимбълдън също така коментира предстоящия клей сезон , биtката между него, Яник Синер и Новак Джокович за върховата позиция в ранглистата на ATP, както и заформящото се съперничество между него и италианеца :

"Не мога да чакам. Толкова много се вълнувам. Последните два турнира бяха много добри откъм игрово и ментално ниво за мен. Беше неприятно да загубя от Димитров, но напуснах щастлив с това как се чувствах на корта и съм готов отново да имам силен клей сезон.

Що се отнася до Джокович и Синер, то мога да кажа, че те играят много добре на всяка една настилка и не се чувствам като фаворит, въпреки че съм постигал много добри резултати на клей в миналото. Може би Джокович не е в оптималното си състояние, но все пак говорим за Новак, който би могъл да намери най-добрия си тенис по всяко едно време.

Всички знаят за невероятното съперничество на Федерер, Надал и Джокович, така че се надявам с Яник да имаме наше такова. Бих искал той да ме притиска максимално, за да можем и двамата да се подобряваме по този начин" - сподели Алкарас за сайта на ATP.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Признание от най-високо ниво: Кралят на Испания награди лично Карлос Алкарас (снимки) Калоян Соколов
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook