Официално: Визата на Джокович бе анулирана за втори път!

от в 09:13 на 14.01.2022
Диана Андреева

Казусът с влизането на Новак Джокович в Австралия и участието му на Аустрелиън Оупън предизвика широки полемики не само сред тенис обществеността, но и извън нея. Въпреки че не е ваксиниран, сърбинът бе допуснат да влезе на австралийска територия, след като съдът възстанови анулираната по-рано виза на световния номер едно. Преди броени минути стана ясно обаче, че министърът на миграцията Алекс Хоук е взел решение, че Джокович е пристигнал на континента по неправилния начин и ще бъде депортиран, а визата му отново е обявена за невалидна.

"Упражнявайки правата ми, анулирах визата на Новак Джокович въз основа на обществения интерес." - коментира решениети си Хоук. "Бих искал да благодаря на всички, които полагат ежедневни усилия, за да бъдат обслужени интересите на обществото в нашата страна." - завърши министърът.

Сагата със сигурност нямя да приключи с решението на Алекс Хоук. Адвокатите на световния номер едно Джокович отново ще подадат жалба и ще започне ново съдебно дело, макар че от началото на Australian Open 2022 ни делят едва три дни. В случай, че този път съдебното дело не бъде осъдено в полза на Ноле, то той ще бъде депортиран обратно в родината си. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Официално: Визата на Джокович бе анулирана за втори път! Диана Андреева
Теми:  
Австралия | Аустрелиън Оупън | Аустрелиън Оупън 2022 | джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook