Проблемът на Григор Димитров е, че е твърде добър

от в 02:18 на 20.02.2016
Tennis.bg

Главният редактор на американското списание Sports Illustrated Джон Вертхайм също направи своя анализ за представянето на Григор Димитров и евентуалните очаквания към него през 2016-а година.

"Осъзнавам, че вече попадам в една все по-намаляваща група. Но продължавам да твърдя - Григор Димитров Е добър. Което е част от проблема. Вероятно е дори твърде добър.

Съществува една позабравена преграда съществувала и при Роджър Федерер: той е надарен с толкова различни възможности, че понякога сякаш се парализира. Щом влезеш в ресторант с огромно разнообразие в менюто, се нуждаеш от няколко минути, за да поръчаш. А след това пък се чудиш дали си направил правилния избор.

И в тази връзка да спомена и нещо за "разсейванията". Проблемите извън корта, по принцип, са лични. Но също значи, че спортистите се справят с тях различно. Гаджета, раздели, романси, семейни драми и треньорски промени? За някои атлети това може да е дълбоко разконцентриращо. За други да подейства положително. При Анди Мъри бе така на Australian Open - бременна жена вкъщи; баща му бе изнесен на носилка от съседен корт; брат, който печели при двойките - това е последният пример. И на фона на всичко стигна финал.

Тезата, че Димитров има нова любовна авантюра, а от това ще пострада тенисът му, е популярна, но е твърде плитка."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Проблемът на Григор Димитров е, че е твърде добър Tennis.bg
Теми:  
sports illustrated | григор димитров | джон вертхайм

Коментари





Следвайте ни в Facebook