Програма: Стават ясни финалистките при дамите на тазгодишния US Open!

от в 12:02 на 07.09.2023
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ вече се намира в своите заключителни етапи и след като вчера бяха определени и последните участници в полуфиналите, то днес е време да стане ясно кои две тенисистки ще си оспорват трофея в дамската надпревара.

В първия полуфинал за деня на корта ще излязат Коко Гоф и Каролина Мухова. За да достигне до тази фаза на турнира, местната любимка трябваше да преодолее съпротивата на не едно и забележителни имена в дамския тенис, сред които бяха детето чудо Мира Андреева, бившата №1 Каролин Вожняцки, както и Йелена Остапенко. От своя страна, Мухова имаше далеч по-лесен път към полуфиналите, като най-високоранкираната ѝ опонентка бе световната №30 Сорана Кърстя, която надви в 1/4-финалната фаза.

Вторият сблъсък също ще противопостави две поставени тенисистки в лицето на Арина Сабаленка и Мадисън Кийс. Беларуската представителка ще излезе на "Артър Аш" за своя пети пореден "мейджър" полуфинал и трети на US Open, като ще търси първо класиране за финалния сблъсък в Ню Йорк. Кийс, която е бивша финалистка в надпреварата, през тази година отново показва най-доброто си лице пред родна публика и по пътя към фазата на топ 4 надделя последователно над световната №3 Джесика Пегула и шампионката от Уимбълдън Маркета Вондрушова.

Програма за Ден 11 в Ню Йорк:

Стадион "Артър Аш" (начало 02:00 часа):

1. Коко Гоф - Каролина Мухова 

2. Мадисън Кийс - Арина Сабаленка

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма: Стават ясни финалистките при дамите на тазгодишния US Open! Мирела Николова
Теми:  
us open 2023 | wta | Арина Сабаленка | каролина мухова | коко гоф | мадисън кийс | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook