Програма за четвъртък: Димитър Кузманов в преследване на нещо историческо за България

от в 22:12 на 18.05.2022
Мирела Николова

Димитър Кузманов се представя великолепно до този момент в квалификациите на Откритото първенство на Франция и записа две поредни победи над по-високоранкирани играчи в лицето на поставения под №16 Марк-Андреа Хюслер и световния №153 Флавио Коболи. Сега на родения в Града под тепетата тенисист му предстои да излезе на корта в опит да достигне до основната схема на надпреварата в Париж, а ако успее да го стори, то ще станем свидетели на нещо историческо за страната ни, а именно участието на двама българи в същинската част на турнир от Големия шлем.

Единственият, който разделя сънародника ни от място в основната схема, е Сантяго Фа Родригес Таверна, с когото до този момент нямат изигран двубой помежду си. Аржентинецът е на 22 години и в момента заема 203-ата позиция в световната ранглиста, което е със само две места по-ниско от върховото му класиране. Досега младокът се е изявявал единствено на ITF турнири, като никога до момента не е взимал участие в мач под егидата на ATP или в "мейджър" надпревара.

Сблъсъкът между Кузманов и Родригес Таверна ще открие програмата за четвъртък на корт 11, което означава, че началото му ще бъде поставено в точно 11:00 часа българско време, като вие отново ще имате възможност да го наблюдавате на обичайните линкове в Tennis.bg.

Корт 11 (начало 11:00 часа):

1. Димитър Кузманов - Сантяго Фа Родригес Таверна

2. Борна Гойо - Хуан Игнасио Лондеро

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за четвъртък: Димитър Кузманов в преследване на нещо историческо за България Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | програма | ролан гарос | ролан гарос квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook