Програма за четвъртък: Ще бъде оформен финалът при дамите на Уимбълдън!

от в 01:05 на 13.07.2023
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Великобритания вече се намира в своите заключителни етапи и след като вчера бяха определени и последните участници в полуфиналите, то днес е време да стане ясно кои две тенисистки ще си оспорват трофея в дамската надпревара.

В първия полуфинал за деня на корта ще излязат Елина Свитолина и Маркета Вондрушова. През последните месеци украинката се радва на великолепно завръщане от майчинство и не спира да изумява на тазгодишния Уимбълдън, след като по пътя си надделя над имена като Винъс Уилямс, София Кенин и Виктория Азаренка, а в 1/4-финалите елиминира самата световна №1 Ига Швьонтек. От своя страна, чешката представителка напомни за най-добрите си времена на корта и успя да се промъкне до фазата на най-добрите четири, като в предходната фаза наложи волята си над световната №3 Джесика Пегула.

Вторият сблъсък за деня пък ще противопостави две поставени тенисистки в лицето на Арина Сабаленка и Онс Жабер. През тази година беларуската състезателка се представя блестящо в турнирите от Големия шлем и днес ще излезе за своя трети "мейджър" полуфинал за 2023-та, като към момента има един спечелен и един загубен, а победа през днешния ден ще ѝ гарантира първата позиция в световната ранглиста. Тунизийката пък ще опита да намери място на втори пореден финал на Уимбълдън, след като в 1/4-финалната фаза детронира защитаващата шампионка Елена Рибакина и си отмъсти за миналогодишната загуба.  

Програмата за четвъртък на Уимбълдън:

Централен корт (начало 15:30 часа):

1. Елина Свитолина - Маркета Вондрушова

2. Арина Сабаленка - Онс Жабер

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за четвъртък: Ще бъде оформен финалът при дамите на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
wta | Арина Сабаленка | елина свитолина | маркета вондрушова | онс жабер | програма | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook