Програма за четвъртък: Томова в битка за нов престижен успех и място на 1/2-финал в Ийстбърн

от в 00:09 на 23.06.2022
Мирела Николова

Виктория Томова продължава да впечатлява на силната WTA 500 надпревара в Ийстбърн и благодарение на отличните си изяви през настоящата седмица вече е част от четвъртфиналистките в турнира. Късметът на нашето момиче се усмихна, след като в последния момент втората поставена Онс Жабер взе решение да се откаже от турнира и именно Вики получи шанс да влезе като "щастлива губеща" и да оглави долната половина на схемата. 

До този момент първата ни ракета при дамите се възползва по възможно най-добрия начин от отворилата се пред нея възможност, тъй като успя да запише две престижни победи в откриващите етапи - съответно над световната №37 Шелби Роджърс и бившата полуфиналистка от Уимбълдън Кирстен Флипкенс. Така софиянката си осигури дебют в четвъртфиналната фаза на надпреварата, където обаче я очаква не по-малко сериозно изпитание.

Нейна съперничка в сблъсъка за място на полуфиналите ще бъде Камила Джорджи, която може да се похвали с три WTA титли, едната от които завоювана на турнира от категория WTA 1000 в Монреал през миналата година. В момента италианката заема 26-ата позиция в световната ранглиста, което е и нейното върхово класиране в кариерата.

Джорджи влиза като изявена фаворитка в днешния двубой, който ще бъде първият в историята на тяхното съперничество. Той ще открие програмата на корт №1 и се очаква да започне в точно 13:00 часа българско време, а вие ще можете да го наблюдавате на живо на някой от обичайните линкове в Tennis.bg.

Корт 1 (начало 13:00 часа):

1. Виктория Томова - Камила Джорджи

2. Беатрис Хадад Мая - Лесия Цуренко

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за четвъртък: Томова в битка за нов престижен успех и място на 1/2-финал в Ийстбърн Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | ийстбърн | камила джорджи | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook