Програма за петък: Джокович - Синер и Алкарас - Медведев определят финалистите на Уимбълдън

от в 00:03 на 14.07.2023
Мирела Николова

Само няколко дни ни делят от развръзката на тазгодишния Уимбълдън и след като през вчерашния ден станаха ясни имената на двете финалистки в дамската надпревара - Онс Жабер и Маркета Вондрушова, днес е време да разберем и кои ще са двамата тенисисти, които ще си оспорват трофея при мъжете в неделя.

В първия двубой за деня един срещу друг ще се изправят Новак Джокович и Яник Синер в повторение на миналогодишната им среща от 1/4-финалите. Тогава италианецът поведе с 2:0 сета, но в следващите три части тогавашният №1 заигра на съвсем друго ниво и съумя да постигне пълен обрат. Любопитен факт е, че в хода на турнира дотук южнотиролецът не се е изправял срещу нито един поставен тенисист и дори нещо повече - най-високоранкираният му съперник е световният №79 Куентин Алис. От своя страна, седемкратният шампион в турнира трябваше да преодолее играчи от ранга на Стан Вавринка, Хуберт Хуркач и Андрей Рубльов, губейки по пътя си 2 сета - точно колкото и днешният му опонент.

След края на този сблъсък пък на централния корт в All England Club ще излязат световният №1 Карлос Алкарас и третият поставен Даниил Медведев. До този момент двамата са си разменили по една победа, като единият от двубоите им се състоя именно на Откритото първенство на Великобритания през 2021-ва година, когато испанецът тепърва прохождаше в Тура и допусна поражение с 4:6 1:6 2:6. По-рано през този сезон обаче 20-годишният тенисист съумя да вземе реванш за тази си загуба, надделявайки категорично над руснака във финалния сблъсък на Мастърса в Маями.

Програмата за петък на Уимбълдън:

Централен корт (начало 15:30 часа):

1. Новак Джокович - Яник Синер

2. Карлос Алкарас - Даниил Медведев

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за петък: Джокович - Синер и Алкарас - Медведев определят финалистите на Уимбълдън Мирела Николова
Теми:  
atp | даниил медведев | карлос алкарас | новак джокович | програма | уимбълдън | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook