Програма за сряда: Григор научава първия си опонент, Томова излиза срещу бивша №27

от в 03:41 на 10.05.2023
Мирела Николова

Надпреварата при дамите в Рим вече стартира, а днес е време да бъде поставено началото и на турнира при мъжете с двубоите от горната половина. Именно там попадна и най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който още в откриващия състезателен ден ще научи името на първия си опонент във Вечния град.

Той ще бъде излъчен от сблъсъка между Стан Вавринка и Иля Ивашка, които ще открият програмата на централния корт. Родният ни представител има отрицателен баланс в преките двубои срещу всеки от двамата, като е загубил 7 от 12 мача срещу швейцареца и е допускал поражение в 2 от трите си срещи с беларусина.

През днешния ден в игра предстои да видим и първата ни ракета при жените Виктория Томова, която вчера постигна втора поредна победа в италианската столица и намери място в основната схема. На старта там я очаква сблъсък срещу световната №51 Юлия Путинцева, която през 2017-а достигна до №27 в ранглистата и може да се похвали с 2 WTA титли. Предстоящият двубой между двете, който ще бъде първи в историята на тяхното съперничество, е поставен под номер две в програмата на корт №1 и се очаква да започне не преди 13:30 часа българско време. 

Без съмнение най-силен интерес сред мачовете на старта предизвиква сблъсъкът между Анди Мъри и Фабио Фонини. Взаимоотношенията между двамата никога не са били приятелски, както споделя и самият италианец в своята автобиография, което допълнително ще допринесе за това да станем свидетели на поредното зрелище помежду им. До този момент британецът и местният любимец имат общо 8 изиграни мача, като като са си разменили по 4 победи. Интересна подробност е, че двамата вече са се изправяли един срещу друг в Рим - през 2017 г., когато италианецът надиграва в последователни сетове тогавашния водач в световната ранглиста.

Част от останалите състезатели, които ще можем да наблюдаваме в действие в сряда, са Паула Бадоса, Елина Свитолина, Камила Джорджи и Ришар Гаске.

Програма за сряда в Рим:

Централен корт (начало 12:00 часа):

1. Иля Ивашка - Стан Вавринка 

2. Анастасия Павлюченкова - Сара Ерани

3. Леся Цуренко - Елина Свитолина

4. Фабио Фонини - Анди Мъри (не преди 20:00 часа)

5. Аранча Рус - Камила Джорджи

Grand Stand Arena (начало 12:00 часа):

1. Лука Ван Аш - Томас Етчевери

2. Ришар Гаске - Ибин Ву

3. Лучия Бронцети - Данка Ковинич

4. Флавио Коболи - Артур Риндеркнех

5. Паула Бадоса - Анна-Лена Фридзам

Корт 1 (начало 12:00 часа):

1. Матилде Паолети- Магдалена Фрех

2. Юлия Путинцева - Виктория Томова (не преди 13:30 часа)

3. Тереза Мартинцова - Ализе Корне 

4. Даяна Ястремска - Анна Калинская

Пълния график за деня можете да разгледате тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за сряда: Григор научава първия си опонент, Томова излиза срещу бивша №27 Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | анди мъри | бгтенис | виктория томова | григор димитров | програма | рим | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook