Програма за събота: Томова, Андреев и Топалова излизат в търсене на място във финал

от в 11:01 на 06.08.2022
Калоян Соколов

Настоящата седмица се оказа много успешна за българските представители и цели трима от тях днес ще имат възможност да намерят място във финала на турнирите, в които участват. Любопитното е, че това се случи и през миналата седмица, когато в същата позиция бяха Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Пьотр Нестеров. Най-радващото е, че в този случай става въпрос за изцяло различен състав от родни състезатели, защото за отличия ще се борят Виктория Томова, Адриан Андреев и Гергана Топалова.

Вики участва на силната надпревара от категория W100 в полския град Гроджиск Мазовски, където днес ще се изправи срещу водачката в схемата - Магда Линет. Именно местната представителка отстрани първата ни ракета през миналата седмица на WTA състезанието в Прага, така че това е добра възможност за реванш, а освен това Томова вече си осигури дебют в топ 100 на ранглистата и може да играе напълно освободено.

Адриан Андреев пък участва на турнира от категория M 25 германския град Вецлар. Досега Ади няма загубен сет до фазата на финалната четворка, ала днес ще премери сили с Рудолф Мьолекер, който е бивш член на топ 150 и в миналото може да се похвали с успех над Давид Ферер и класиране за четвъртфиналите на ATP 500 надпреварата в Хамбург.

Гергана Топалова също намира своята форма и днес ще излезе за втория си полуфинал през сезона на ниво W25, а там я очаква среща с нидерландката Лексис Стивънс, която не е сред поставените тенисистки в мароканския град Агадир и наглед нашата сънародничка има отличен шанс да се класира за дебютен финал през 2022-ра.

Ето и програма с мачовете на тримата българи:

Гергана Топалова - Лексис Стивънс (начало след 12:30 българско време)

Адриан Андреев - Рудолф Мьолекер (начало след 14:00 часа българско време)

Виктория Томова - Магда Линет (начало след 16:00 българско време)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за събота: Томова, Андреев и Топалова излизат в търсене на място във финал Калоян Соколов
Теми:  
ITF | wta | адриан андреев | бгтенис | виктория томова | гергана топалова | програма | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook