Програма за вторник: Томова и Шиникова стартират участието си на Ролан Гарос

от в 00:01 на 17.05.2022
Мирела Николова

Квалификациите за тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция вече започнаха, като още в първия състезателен ден бе поставено началото на българското участие от втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов. Пловдивчанинът бе безупречен в двубоя си от първия кръг на пресявките и записа втора "мейджър" победа в кариерата си, а днес ще стискаме примера му да последват и двете ни представителки при дамите.

Виктория Томова е десета поставена в схемата на квалификациите и ще открие кампанията си срещу Кейти Суон, която понастоящем заема 220-ата позиция в световната ранглиста и от началото на годината участва единствено в състезания от най-ниска категория, а резултатите ѝ са изключително непостоянни. Досега двете състезателки са се изправяли една срещу друга два пъти, като във всеки един от случаите победата е на страната на нашата сънародничка. Предстоящият двубой помежду им е последен (четвърти) в програмата на корт 2 и се очаква да стартира не преди 16:00 часа българско време.

Изабелла Шиникова пък ще има за съперничка световната №115 Виталия Дятченко, която е с над 100 позиции по-високоранкирана от родната ни представителка и е поставена под номер 12 в схемата на пресявките. Добрата новина е, че българката е излязла като победител в единствения сблъсък помежду им до този момент, а днес предстои да излязат във втори мач на корт 13 в Париж, което означава, че очакваното начало на срещата е след 12:30 часа българско време.

Корт 2 (начало 11:00 часа):

1. Лука Нарди - Андрей Мартин 

2. Юки Наито - Ришел Хогенкамп

3. Райън Пенистън - Андрей Кузнецов

4. Виктория Томова - Кейти Суон

Корт 13 (начало 11:00 часа):

1. Альона Болшова - Катинка Фон Дайхман

2. Изабелла Шиникова - Виталия Дятченко

3. Евгений Донской - Ернесто Ескобедо

4. Симона Валтерт - Хана Чанг

5. Стефан Козлов - Нино Сердарушич

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програма за вторник: Томова и Шиникова стартират участието си на Ролан Гарос Мирела Николова
Теми:  
бгтенис | виктория томова | изабелла шиникова | програма | ролан гарос | ролан гарос квалификации

Коментари





Следвайте ни в Facebook