Програмата на Ролан Гарос: Димитър Кузманов и Адриан Андреев откриват своето участие в турнира

от в 07:50 на 23.05.2023
Калоян Соколов

Българското участие в квалификациите на Ролан Гарос започна по най-добрия възможен начин, след като Сесил Каратанчева записа своята първа победа от четири години насам и само можем да се надяваме, че Адриан Андреев и Димитър Кузманов днес ще последват примера на бившата 1/4-финалистка в надпреварата.

За Андреев, то това се явява дебют във френската столица, а на старта го очаква тежък мач с 20-годишния талант - Франческо Маестрели. Световният номер 201 вече може да се похвали с една Чаланджър титла в кариерата си, която идва на клея във Верона, но не бива да забравяме, че Ади надигра именно италианеца в откриващия кръг на пресявките в Мелбърн. Срещата между двамата е поставена под номер две в програмата на корт 12 и ще започне някъде след 12:30 часа българско време.

Кузманов пък участва за втора поредна година на надпреварата и определено условията в Париж са по негов вкус, имайки предвид как Мико достигна до директен мач за влизане в основната схема през 2022-ра, но отстъпи в трисетова битка на Сантиаго Родригес Таверна. Наглед първото изпитание пред българина е напълно преодолимо, защото среща Емилио Нава, който е далеч по-опасен съперник на твърди кортове, а затова подсказват достигането му до втория кръг на US Open и тазгодишната му победа над Джон Иснър на Мастърса в Маями.

Нещата обаче далеч не стоят толкова добре за световния 238 на червена настилка, където е спечелил само един от последните си 5 двубоя и определено втората ни ракета изглежда с отлични шансове да открие победоносно участието си на Ролан Гарос. Сблъсъкът между Кузманов и Нава е насрочен под номер три в програмата на корт 8 и ще започне някъде след 14:00 часа българско време.

корт 12 (започват не преди 11:00 часа)

1. Анкита Райна - Емелин Дартрон

2. Адриан Андреев - Франческо Маестрели

корт 8 (започват не преди 11:00 часа)

1. Яник Ханфман - Матия Белучи

2. Йосуке Уатануки - Андреа Пелегрино

3. Димитър Кузманов - Емилио Нава

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата на Ролан Гарос: Димитър Кузманов и Адриан Андреев откриват своето участие в турнира Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | димитър кузманов | програма | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook