Програмата в Дубай: Джокович и Медведев на корта в опит да оформят полуфинал помежду си

от в 06:33 на 02.03.2023
Мартин Петков

През вчерашния ден на елитната АТР 500 надпревара в Дубай бяха изиграни всички мачове от осминафиналната фаза на състезанието, като повечето фаворити за титлата в лицето на Новак Джокович, Даниил Медведев, Александър Зверев и Хуберт Хуркач постигнаха двусетови победи, докато защитаващият шампион Андрей Рубльов трябваше да сътвори най-впечатляващия обрат в своята досегашна кариера, спасявайки пет поредни мачбола срещу Алехандро Давидович Фокина, за да подпечата мястото си в следващия кръг на турнира. Без време за губене, днес настава време за сблъсъците в тежка категория между част от поставените състезатели, които ще трябва да излъчат финалната четворка в надпреварата.

Програмата пък предвижда в откриващия мач за деня на централния корт да излязат олимпийският шампион Александър Зверев, изглеждащ все по-близо до възобновяването на формата си отпреди контузията в глезена, и Лоренцо Сонего, който поднесе сензацията и елиминира Феликс Оже-Алиасим на осминафиналите. Непосредствено след този двубой Рубльов ще опита да направи следващата крачка по пътя към защита на трофея си, но срещу себе си ще има непредсказуемия Ботик ван де Зандсхулп.

Вечерната сесия на свой ред ще ни предложи най-интригуващите срещи от фазата на четвъртфиналите, след като нейното начало ще бъде поставено със сблъска между 22-кратния носител на "мейджър" отличия Новак Джокович и шампиона от Марсилия - Хуберт Хуркач, чието съперничество към момента бива изцяло доминирано от сърбина, спечелил всичките досегашни четири мача. В заключителния двубой за деня пък ще гледаме намиращия се отново в най-добрата си форма и в серия от 11 поредни победи Даниил Медведев, който ще се изправи срещу световния номер 20 Борна Чорич, от когото е загубил в четири от общо шестте им сблъсъка до момента.

Програмата в Дубай:

Централен корт (начало 13:00 часа):

1. Александър Зверев - Лоренцо Сонего

2. Ботик ван де Зандсхулп - Андрей Рубльов 

3. Новак Джокович - Хуберт Хуркач (не преди 17:00 часа)

4. Даниил Медведев - Борна Чорич


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Дубай: Джокович и Медведев на корта в опит да оформят полуфинал помежду си Мартин Петков
Теми:  
atp | андрей рубльов | борна чорич | даниил медведев | дубай | новак джокович | програма | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook