Програмата в Синсинати: Медведев срещу Шаповалов; Алкарас среща бивш шампион в турнира

от в 14:56 на 18.08.2022
Мартин Петков

Вчерашния ден на Мастърса в Синсинати се оказа пълен с изненади, след като куп високопоставени тенисисти се сбогуваха със състезанието, но несъмнено сензацията бе поднесена от световния номер 152 Борна Чорич, който надви Рафаел Надал при първия мач на Матадора от Уимбълдън насам. С това станаха ясни и имената на всички осминафиналисти, а програмата за днешния ден, в който трябва да разберем кои ще продължат напред към фазата на четвъртфиналите в щата Охайо, обещава също да е поне толкова интригуваща.

Сериозна внимание бива приковано от сблъсъка на световния номер едно Даниил Медведев, който ще срещне Денис Шаповалов, след като канадецът имаше 9 загуби в последните си 10 мача преди турнира, то от старта на надпреварата той показва друго лице и вече се справи със съпротивата на родната първа ракета Григор Димитров, както и с тази на победилия наскоро Карлос Алкарас - Томи Пол. Любопитното в случая е, че в съперничеството помежду им личат четири срещи, от които световният номер 21 спечели първите две, но впоследствие руснакът доминира безпрецедентно.

Програмата ни е приготвила още серия от зрелищни двубои, сред които на първо място изпъква схватката между Карлос Алкарас и шампиона от 2016-а година Марин Чилич, а непосредствено след тях се нарежда сблъсъкът противопоставящ партньора на Гришо на двойки - Андрей Рубльов, който среща победителя от Индиън Уелс и първа ракета на домакините Тейлър Фриц.

В мъжките осминафинали място още намират първокласни мачове като този на Стефанос Циципас и Диего Шварцман, както и битката на следващото поколение между Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер. Не на последно място на корта ще видим и новия любимец на публиката в лицето на 19-годишния колежанин Бен Шелтън, който участва посредством ,,уайлд кард" и вчера елиминира Каспър Рууд, за да си осигури среща с Камерън Нори.

При дамите също ще имаме възможност да се насладим на оспорвани мачове, ала несъмнено гвоздеят в програмата ще е двубоят на световната номер едно Ига Швьонтек, която предстои да се изправи срещу бившата шампионка от надпреварата Мадисън Кийс, като за пропускане не е и сблъсъкът на Ема Радукану, която последователно отстрани Шлем победителките Серина Уилямс и Виктория Азаренка, връзвайки ,,геврек" на всяка от тях, а днешната ѝ съперничка е световната номер 8 Джесика Пегула.

Програмата за четвъртък в Синсинати:

Централен корт (начало 18:00 часа):

1. Тейлър Фриц - Андрей Рубльов

2. Ига Швьонтек - Мадисън Кийс

3. Себастиан Корда - Джон Иснър (не преди 23:00 часа)

4. Джесика Пегула - Ема Радукану (не преди 02:00 часа)

5. Марин Чилич - Карлос Алкарас

Grandstand (начало 18:00 часа):

1. Петра Квитова - Онс Жабер 

2. Даниил Медведев - Денис Шаповалов (не преди 20:00 часа)

3. Роберто Баутиста Агут - Борна Чорич

4. Феликс Оже-Алиасим - Яник Синер (не преди 02:00 часа)

5. Арина Сабаленка - Шелби Роджърс

Стадион 3 (начало 18:30 часа):

1. Раджийв Рам/Джо Солсбъри - Ник Кирьос/Танаси Кокинакис

2. Стефанос Циципас - Диего Шварцман (не преди 20:30 часа)

3. Айла Томлянович - Вероника Кудерметова (не преди 22:00 часа)

4. Елизе Мертенс - Каролин Гарсия

5. Бен Шелтън - Камерън Нори

Пълния график за деня можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Синсинати: Медведев срещу Шаповалов; Алкарас среща бивш шампион в турнира Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | даниил медведев | ема радукану | ига швьонтек | карлос алкарас | мастърс | програма | синсинати | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook