Програмата в Синсинати: Стават ясни всички полуфиналисти при мъжете и жените!

от в 14:35 на 19.08.2022
Мартин Петков

Късно тази сутрин завърши и последният двубой от осминафиналите на Мастърса в Синсинати, а вчерашният ден в щата Охайо определено не разочарова откъм изненади и станахме свидетели на поредните големи имена сбогували се с надпреварата, сред които на фокус е новото ранно отпадане на световната номер едно Ига Швьонтек. Днес обаче вече настава време за втората половина от състезанието с настъпването на четвъртфиналната фаза, като програмата предвещава нов изпълнен с тенис емоции ден, в който на корта ще видим част от най-добрите играчи в света.

Най-сериозно внимание към себе си несъмнено приковава сблъсъкът противопоставящ световният номер едно Даниил Медведев срещу шампиона от Индиън Уелс и местен любимец Тейлър Фриц. Това ще бъде дебютна среща помежду им, което допълнително прибавя неизвестност към това какво да очакваме. Медведев, който все още е без загубен сет видимо се е устремил към това да повтори триумфа си в Синсинати от 2019-а година, но първата ракета на домакините също своите дивиденти за успех, след като вече отстрани Андрей Рубльов и Ник Кирьос, вторият от които пък само преди седмица повали руснака и го спря по пътя към защита на титлата му от Канадския Мастърс.

В опит да достигнат полуфиналите още на корта ще излязат Карлос Алкарас, който бързо се реабилитира за неубедителното си представяне в Монреал и трупа множество позитиви в щата Охайо, но на пътя му се изправя жадният за нов голям успех в Северна Америка и полуфиналист от Уимбълдън - Камерън Нори, който ще търси първата си победа срещу тийнейджъра в общо четвъртия двубой между тях. Погледите също така се спират и върху сблъсъка на Стефанос Циципас и бившия финалист от турнира Джон Иснър, като балансът на победите в съперничеството им е в полза на световния номер 7 с 4:2 успеха, печелейки последните им четири срещи, ала неостаряващият гигант никога не е за отписване, когато става дума за твърдите кортове в родината му.

Своето място на четвъртфиналите също така намира мачът на Феликс Оже-Алиасим и Борна Чорич, като там погледите са насочени най-вече към хърватина, който се радва на своя тенис ренесанс и отстрани Рафаел Надал на старта в Охайо. В двубоите от женската надпревара за пореден голям турнир сериозна част от фаворитките са вече аут, но това прави схемата отворена към триумф за всяка една от останалите тенисистки, а на корта през днешния ден ще видим двукратната Шлем шампионка Петра Квитова, Арина Сабаленка, победителката от Уимбълдън - Елена Рибакина, както и поздравилата се с трофея от турнира през 2019-а година Мадисън Кийс, като последните две от които се срещат помежду си.

Програма за петък в Синсинати:

Централен корт (начало 18:00 часа)

1. Мадисън Кийс - Елена Рибакина

2. Даниил Медведев - Тейлър Фриц (не преди 20:00 часа)

3. Стефанос Циципас - Джон Иснър (не преди 22:00 часа)

4. Джесика Пегула - Каролин Гарсия (не преди 02:00 часа)

5. Камерън Нори - Карлос Алкарас (възможна промяна на корта)

Grandstand (начало 18:00 часа)

1. Десирае Кравчик/Деми Шуурс - Никол Мелихар-Мартинес/Елен Перес

2. Айла Томлянович - Петра Квитова (не преди 20:30 часа)

3. Арина Сабаленка - Шуай Жанг (не преди 22:30 часа)

4. Феликс Оже-Алиасим - Борна Чорич (не преди 02:00 часа, възможна промяна на корта)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата в Синсинати: Стават ясни всички полуфиналисти при мъжете и жените! Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | даниил медведев | елена рибакина | карлос алкарас | мастърс | петра квитова | програма | синсинати | стефанос циципас | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook