Програмата за АО: Първи четвъртфинални двубои и двама българи на корта

от в 12:46 на 23.01.2023
Мирела Николова

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия все повече се приближава към своята решителна фаза и след като по-рано днес бяха оформени и последните осминафинални двойки, то утре предстои да станем свидетели на първите четвъртфинали при мъжете и при жените. 

Най-високоранкираният тенисист, оцелял в горната половина на схемата, е световният №4 Стефанос Циципас, който ще търси място сред най-добрите осем в Мелбърн за трета поредна година. Утре той ще премери сили с Иржи Лехечка, елиминирал един от фаворитите в лицето на Феликс Оже-Алиасим в предходната фаза. Другият четвъртфинален сблъсък при мъжете в тази част ще противопостави 18-ия поставен Карен Хачанов и Себастиан Корда, който в третия кръг елиминира миналогодишния финалист Даниил Медведев.

При жените пък ще станем свидетели на двубой между две шампионки от Шлема - Елена Рибакина и Йелена Остапенко, а съперничката на победителката от въпросната среща ще бъде определена от мача между световната №3 Джесика Пегула и двукратната шампионка в турнира Виктория Азаренка.

За пореден ден ще имаме възможността да се насладим и на изявите на нашите млади надежди в надпреварите за юноши и девойки. Първи в игра ще очакваме Илиян Радулов, на когото му предстои да премери сили с тръгналия от квалификациите китаец Циянхуй Джан, като срещата им ще започне не преди 03:30 часа на корт №12. По същото време се очаква да стартира и двубоят с участието на 15-годишната Росица Денчева срещу Татум Еванс, които ще излязат във втори мач от програмата на корт №15.

Програмата за Ден 9 в Мелбърн:

Rod Laver Arena (начало 02:00 часа):

1. мач на двойки

2. Елена Рибакина - Йелена Остапенко (не преди 03:30 часа)

3. Карен Хачанов - Себастиан Корда (не преди 05:00 часа)

4. Джесика Пегула - Виктория Азаренка (не преди 10:00 часа)

5. Стефанос Циципас - Иржи Лехечка

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за АО: Първи четвъртфинални двубои и двама българи на корта Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | виктория азаренка | джесика пегула | елена рибакина | йелена остапенко | програма | себастиан корда | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook