Програмата за ден 12 на Australian Open: Стават ясни имената на финалистките в Мелбърн

от в 13:20 на 24.01.2024
Мартин Вичев

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия се намира в заключителната си фаза и след като днес се изиграха и последните срещи от четвъртфиналите при жените, то утре е време да стане ясно кои две тенисистки ще си оспорват трофея в дамската надпревара.

В първия полуфинал за деня на корта ще излязат Коко Гоф и защитаващата титлата си Арина Сабаленка. През последните месеци, двете тенисистки си осигуриха реномето на едни от най-силните и постоянни тенисистки в тура. Мачът между двете се явява и повторение на финала от последната мейджър надпревара, а именно Откритото първенство на САЩ през 2023-та година, когато американката триумфира. По пътя си към полуфиналите, тийнейджърката надигра тенисистки като Марта Костюк, Магдалена Фрех и Анна-Каролина Шмидлова. Беларуската пък на свой ред изхвърли от надпреварата състезателки от ранга на Барбора Крейчикова, Аманда Анисимова и Леся Цуренко.

Вторият сблъсък ще противопостави квалификантката Даяна Ястремска и Кинуен Женг. Безспорната изненада в турнира е украинката, която стартира своя поход преди две седмици от квалификациите, а утре ще излезе в спор за място на финала на първия за годината Шлем. В хода на надпреварата, Ястремска елиминира две бивши шампионки от Големия шлем, а именно Виктория Азаренка и Маркета Вондроушова, както и Варвара Грачева, Ема Наваро и Линда Носкова. Китайката пък отстрани Кейти Боултър, Анна Калинская, Осеан Додин, Ашлин Крюгер и сънародничката си Яфан Уанг, за да се класира на първия си полуфинал на надпревара от този ранг.

Програма за четвъртък на Australian Open:

Rod Laver Arena(начало 10:00):

1. Коко Гоф - Арина Сабаленка

2. Даяна Ястремска - Кинуен Женг


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за ден 12 на Australian Open: Стават ясни имената на финалистките в Мелбърн Мартин Вичев
Теми:  
Арина Сабаленка | даяна ястремска | кинуен женг | коко гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook