Програмата за Ден 14 на АО: Сабаленка и Женг в битка за титлата в Мелбърн!

от в 16:15 на 26.01.2024
Елеонора Александрова

Краят на Аустрелиън Оупън наближава с пълна сила!След като вчера разбрахме кои две тенисистки намериха място на финала, днес отговорът на този въпрос стана ясен и при мъжете. А утре ще разберем коя ще е шампионката при жените!

Двете дами, които ще се борят за титлата в Мелбърн имат толкова прилики, колкото и разлики! Която и да спечели утре, ще бъде историческо постижение както в техните кариери, така и в женския тенис. Ако Арина Сабаленка успее да защити титлата си, тя ще стане първата тенисистка от Виктория Азаренка (през 2012-ра и 2013-ра) насам, която да спечели Аустрелиън Оупън в две последователни години и едва третата активна състезателка, успяла да постигне това в който и да е "мейджър" турнир след Винъс Уилямс и Ига Швьонтек. За Кинуен Женг, евентуална победа не би била по-малко забележителна, защото тя би могла да стане първата китайка от Ли На през 2014-та, спечелила Откритото първенство на Австралия, както и най-нискоранкираната шампионка в надпреварата от 2020-та насам. 

Досега Сабаленка и Женг са се срещали само веднъж, като предишният им сблъсък също бе в турнир от Големия шлем - в миналогодишното издание на US Open, като тогава световната номер 2 тогава спечели в два сета. Бившата номер 1 влиза в ролята на фаворит, но не бива да подценяваме и Женг, чийто стил на игра много наподобява на този на беларускинята - силен сервис, добър атлетизъм и способност да обърне играта в своя полза, без значение от противника!

Програмата за Ден 14:

Rod Laver Arena (не преди 10:30):

1. Кинуен Женг - Арина Сабаленка 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за Ден 14 на АО: Сабаленка и Женг в битка за титлата в Мелбърн! Елеонора Александрова
Теми:  
Арина Сабаленка | Аустрелиън Оупън | кинуен женг

Коментари





Следвайте ни в Facebook