Програмата за Купа "Дейвис": България в опит да си гарантира дебют в Световна Група I

от в 12:53 на 04.02.2023
Калоян Соколов

Националната ни селекция за Купа "Дейвис" направи изключително важна крачка към спечелването на срещата с Нова Зеландия, след като вчера Александър Лазаров и Димитър Кузманов спечелиха своите двубои срещу представителите на домакините. Така България има аванс от 2:0 победи и се нуждае от само още един усех в оставащите три срещи, за да си гарантира историческо изкачване в Световна Група I на състезанието.

Това обаче няма да се случи толкова лесно, защото предстои мач на двойки, в който новозеландците са абсолютни фаворити, като се има предвид присъствието на Майкъл Винъс в тяхната селекция. 35-годишният ветеран е в топ 20 на световната ранглиста при тандемите и може да се похвали със спечелването на Ролан Гарос, а негов партньор ще бъде Артьом Ситак, с когото досега винаги са печелили в карето.

Валентин Димов пък ще разчита на Александър Донски и тийнейджъра Пьотр Нестеров, които никога не са играли заедно, но е възможно да бъдат направени промени преди сблъсъка и да видим как отново Лазаров и Донски излизат като двойка за нашия отбор.

Впоследствие пък Димитър Кузманов ще премери сили с Аджийт Рай в битката на първите ракети, докато Александър Лазаров ще излезе на корта срещу един измежду Киранпал Пану и Рубин Стейтъм (Стейтъм не взе участие през вчерашния ден, макар че беше заявен да играе срещу Кузманов), но тези двубои може и да не се проведат, ако преди това българите решат нещата в своя полза.

Ето я и пълната програма за сблъсъците от втория ден между България и Нова Зеландия:

1. Александър Донски/ Пьотр Нестеров - Артьом Ситак / Майкъл Винъс (не преди 00:00 часа - събота срещу неделя)

2. Димитър Кузманов - Аджийт Рай

3. Александър Лазаров - Киранпал Пану или Рубин Стейтъм

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за Купа "Дейвис": България в опит да си гарантира дебют в Световна Група I Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | александър лазаров | бгтенис | българия | димитър кузманов | купа дейвис | Нова Зеландия | програма | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook