Програмата за сряда в Маями: Алкарас излиза срещу Фриц; Синер и Сабаленка също в действие

от в 13:59 на 29.03.2023
Калоян Соколов

Надпреварата в Маями навлиза в заключителната си фаза, като днес ще разберем първите двама полуфиналисти от горната половина при мъжете, както и първите две полуфиналистки от долната част на схемата при дамите. Безспорно сблъсъкът, който приковава вниманието е този между световния номер едно Карлос Алкарас и миналогодишния шампион от Индиън Уелс - Тейлър Фриц.

Досега Алкарас и Фриц никога не са се срещали помежду си и шансовете не изглеждат особено добри за представителя на домакините, тъй като тийнейджърът не е загубил нито сет в последните си девет мача, но десетият в света неведнъж е показвал, че обича голямата сцена и определено може да направи срещата оспорвана, имайки цялата публика зад себе си.

Яник Синер пък е в преследване на своя четвърти пореден 1/2-финал през сезона и изглежда като абсолютен фаворит срещу непоставения Емил Руусувуори. Италианецът вече преодоля почти безпроблемно съпротивата на Андрей Рубльов и Григор Димитров, така че наглед не би трябвало да има проблеми със световния номер 54, който никога не е достигал до толкова напреднала фаза в "Мастърс" сериите, а освен това и двете му предходни загуби в Маями са точно от Синер.

При дамите, то Арина Сабаленка изглежда почти сигурна победителката в днешната си среща със Сорана Кърстя. Шампионката от Аустрелиън Оупън се представя на невероятно ниво в хода на състезанието, като в миналия кръг взе реванш от Барбора Крейчикова за поражението, което чехкинята ѝ нанесе в Дубай. Кърстя също е в страхотна форма, след като в Индиън Уелс достигна до първия си четвъртфинал на ниво WTA 1000 от шест години насам, а сега дублира постижението си в Маями, ала втората поставена изглежда в друга тенис категория спрямо нея.

Другият женски мач ще противопостави Петра Квитова на Екатерина Александрова и определено по-добрите шансове са на страната на двукратната шампионка от Уимбълдън, която играе страхотен тенис през седмицата и все още няма загубен сет от началото на турнира.

Програмата за Маями в сряда:

корт Stiadium (започват не преди 20:00 часа)

1. Арина Сабаленка - Сорана Кърстя

2. Яник Синер - Емил Руусувуори (не преди 22:00 часа)

3. Петра Квитова - Екатерина Александрова (не преди 02:00 часа)

4. Карлос Алкарас - Тейлър Фриц (не преди 03:30 часа)

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Програмата за сряда в Маями: Алкарас излиза срещу Фриц; Синер и Сабаленка също в действие Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | Арина Сабаленка | екатерина александрова | емил руусувуори | карлос алкарас | маями | петра квитова | програма | сорана кърстя | тейлър фриц | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook