Промяна в схемата на Григор за Мастърса в Париж: Първият поставен на пътя му се отказа

от в 17:52 на 30.10.2022
Калоян Соколов

Настоящият сезон започна по прекрасен начин за Матео Беретини, който се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън и така си гаранитира изкачване до рекордното за себе си шесто място в световната ранглиста. Както обаче неведнъж е предупреждавал италианецът, то тялото му може да е едновременно неговото най-голямо предимство и същевременно ахилесова пета, защото контузиите често са съпътствали Беретини във времето и 2022-ра не направи изключение в това отношение. 26-годишният състезател претърпя операция на играещата ръка през месец март и пропусна целия клей сезон, а след това трябваше да претърпи ново разчарование, защото даде положителен тест за коронавирус преди началото на Уимбълдън и напусна световния топ 10 при следващото обновяване на ранглистата.

Преди само две седмици пък римлянинът нарани левия си крак по време на домашния си турнир в Неапол и нямаше аргументи във финалния сблъсък със своя сънародник Лоренцо Музети, само че призна как вече му е писнало да се оттегля от мачове в последните месеци и е искал да доиграе срещата. Въпросната контузия принуди Беретини да се оттегли от надпреварата във Виена и се очакваше той да закрие сезона си на Мастърса в Париж, където жребият отреди италианецът да е първият поставен съперник по пътя на Григор Димитров, но изглежда Матео все още не е в оптимално физическо състояние и мястото му в основнта схема ще бъде заето от олимпийския сребърен медалист - Карен Хачанов.

Тези новини сякаш са по-скоро положителни за първата ни ракета, защото досега Григор никога не е губил официален двубой срещу руснака, само че първо ще трябва да преодолее съпротивата на Ботик ван де Зандсхулп, ако иска отново да премери сили със световния номер 18.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Промяна в схемата на Григор за Мастърса в Париж: Първият поставен на пътя му се отказа Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook