Промяна в схемата на Григор за Мастърса в Париж: Първият поставен на пътя му се отказа

от в 17:52 на 30.10.2022
Калоян Соколов

Настоящият сезон започна по прекрасен начин за Матео Беретини, който се класира за полуфиналите на Аустрелиън Оупън и така си гаранитира изкачване до рекордното за себе си шесто място в световната ранглиста. Както обаче неведнъж е предупреждавал италианецът, то тялото му може да е едновременно неговото най-голямо предимство и същевременно ахилесова пета, защото контузиите често са съпътствали Беретини във времето и 2022-ра не направи изключение в това отношение. 26-годишният състезател претърпя операция на играещата ръка през месец март и пропусна целия клей сезон, а след това трябваше да претърпи ново разчарование, защото даде положителен тест за коронавирус преди началото на Уимбълдън и напусна световния топ 10 при следващото обновяване на ранглистата.

Преди само две седмици пък римлянинът нарани левия си крак по време на домашния си турнир в Неапол и нямаше аргументи във финалния сблъсък със своя сънародник Лоренцо Музети, само че призна как вече му е писнало да се оттегля от мачове в последните месеци и е искал да доиграе срещата. Въпросната контузия принуди Беретини да се оттегли от надпреварата във Виена и се очакваше той да закрие сезона си на Мастърса в Париж, където жребият отреди италианецът да е първият поставен съперник по пътя на Григор Димитров, но изглежда Матео все още не е в оптимално физическо състояние и мястото му в основнта схема ще бъде заето от олимпийския сребърен медалист - Карен Хачанов.

Тези новини сякаш са по-скоро положителни за първата ни ракета, защото досега Григор никога не е губил официален двубой срещу руснака, само че първо ще трябва да преодолее съпротивата на Ботик ван де Зандсхулп, ако иска отново да премери сили със световния номер 18.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Промяна в схемата на Григор за Мастърса в Париж: Първият поставен на пътя му се отказа Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | матео беретини

Коментари





Следвайте ни в Facebook