Пълен разгром: Плишкова даде само 3 гейма на световната №7 в Дубай

от в 11:48 на 21.02.2023
Мартин Петков

Мария Сакари открай време се намира в близост до върха в световната ранглиста, като неизменно е сред фаворитите за титлата, когато участва в дадена надпревара, но парадоксално или не, то единственият ѝ WTA трофей в колекцията досега датира отпреди четири години. Същевременно на другия полюс се намира Каролина Плишкова, която в даден етап от кариерата си дори оглавяваше класацията, но впоследствие неубедителното ѝ представяне доведе до свличане надолу в подреждането, като разликата в ранкинга между двете тенисистки се оказа неблагосклонна към всяка от тях и жребият на WTA 1000 турнира в Дубай ги изправи една срещу друга още във втория кръг.

Гъркинята при последните си две участия в Тура съумя да достигне полуфиналната фаза, правейки го на състезанието в Линц и Доха, ала през днешния ден бившата първа ракета на планетата изигра несъмнено най-добрия си мач от много време насам и разгроми представителката на топ 10 след малко над час на корта - 6:1 6:2. По този начин световната номер 18 се класира за осминафиналите на първата надпревара от подобен калибър за сезона, като в тази фаза ще срещне Анхелина Калинина.

Още в самото начало на двубоя Сакари упражни натиск над противниковия сервис и достигна брейкбол, който обаче пропусна, при което чехкинята използва импулса в представянето си и реализира мигновен пробив. С това си действие Плишкова стартира серия от брейкове, от която обаче излезе в печелившата позиция, затвърждавайки аванса си при 4:1 в своя полза, като оттам насетне беше безпощадна спрямо гъркинята и не ѝ отпусна нито гейм повече в откриващия сет.

Стартът на втората част се превърна в пълен провал за световната номер 7, която видимо изпитваше сериозно напрежение върху себе си, докато грешките от ракетата ѝ се множаха неспирно и непоставената тенисистка изведнъж се озова с преднина от два пробива на сметката си. Сакари все пак не се предаде и направи опит да се завърне в мача, ала силите ѝ бяха достатъчни само да се разпише в резултата, преди бившата първа ракета на света да сложи точка на спора в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълен разгром: Плишкова даде само 3 гейма на световната №7 в Дубай Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | дубай | каролина плишкова | мария сакари

Коментари





Следвайте ни в Facebook