Пълна доминация: Алкарас срази първия поставен по пътя си и е 1/8-финалист на Уимбълдън!

от в 20:00 на 01.07.2022
Мирела Николова

На тазгодишния Уимбълдън Карлос Алкарас играе едва втория турнир на тревна настилка в кариерата си, като липсата на опит си пролича в откриващия му мач срещу Ян-Ленард Щруф, където испанецът като по чудо се поздрави с успех след петсетов трилър. С всеки следващ двубой обаче младокът значително повишава нивото си, което се видя и в днешната му среща от третия кръг, която завърши с безапелационен успех за него.

Днес Алкарас имаше за задача пред себе си да се справи със съпротивата на 32-рия поставен Оскар Оте, като според мнозина това се очертаваше да бъде труден тест за тийнейджъра. Развоят на мача обаче бе пълна противоположност на очакванията, тъй като от самото начало ибериецът пое контрол върху събитията и демонстрирайки впечатляваща игра върху тревата, доведе нещата до успешен за себе си завършек, оформяйки крайното 6:3 6:1 6:2. В битка за място на четвъртфиналите в турнира световният №7 ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Яник Синер и Джон Иснър.

Двубоят стартира по мечтан начин за испанеца, който спечели първите осем точки в срещата и се откъсна с ранен аванс от 2:0. Началният му удар функционираше безотказно, което му позволяваше да поема инициатива в разиграванията и да поддържа аванса си без затруднения. Не такава обаче бе ситуацията при германеца, на когото често му се налагаше да играе на второ подаване, откривайки възможности пред съперника за атака. Така се стигна до още един пробив в сметката на Алкарас, с който младокът подпечата успеха си в сета.

Втората част също не предложи нещо по-различно, тъй като Оте продължи да изпитва проблеми със сервиса си и шансовете за брейк пред фаворита изобилстваха. Благодарение на отличното разпределение на ударите си Карлитос често предизвикваше пропуски от ракетата на съперника си, което го изведе до два поредни пробива и солидна преднина от 5:0, която лиши от интрига оставащите минути в частта.

Сривът в играта на германския тенисист продължи и в третия сет, който стартира по познатия начин, а именно с ранен брейк в актива на Алкарас. Петият поставен се представяше великолепно, миксирайки плоски удари с подсечени такива, което непрекъснато създаваше проблеми на световния №36, и пропуските от негова страна се множаха един след друг. Така се стигна до втори пробив, с който окончателно бе предрешена развръзката в мача.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълна доминация: Алкарас срази първия поставен по пътя си и е 1/8-финалист на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | Обзори | оскар оте | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook