Пълна доминация: Сабаленка сломи 16-годишна квалификантка и продължава защитата на трофея си!

от в 11:28 на 17.01.2024
Мартин Петков

Арина Сабаленка продължава по крайно впечатляващ начин защитата на трофея си от Аустрелиън Оупън и след като на старта на кампанията си тя загуби едва един гейм, днес отпусна "цели" пет на 16-годишната квалификантка Бренда Фрухвиртова, преди да я сломи. Доскорошната световна номер едно в схемата изнесе поредния си "моноспектакъл" на корта в Мелбърн, като в крайна сметка се нуждаеше от малко над час игра, преди да фиксира крайното 6:3 6:2, с което се класира за третия кръг в надпреварата и ще срещне една измежду Ребека Масарова и 28-ата поставена Леся Цуренко.

Стартът на двубоя се оказа доста колеблив за беларуската, която макар и първа да се сдоби с пробив аванс, то далеч не убеди с представянето си, което бе изпълнено с неточности и именно това предостави възможност на квалификантката светкавично да заличи пасива си, осъществявайки рибрейк. Впоследствие чешката тийнейджърка впечатли със способността си да остава равностойна на фаворитката пред мощната канонада по посока половината ѝ от корта, но в дългосрочен план защитата на Фрухвиртова се пречупи и втората поставена в схемата записа откриващия сет срещу името си.

Придобила инициативата в сблъсъка, действащата шампионка побърза изцяло да "прекърши" надеждите на световната номер 107, след като наложи волята си в разиграванията и започна да пласира уинър след уинър, излизайки напред в резултата с предимство от двоен пробив. Оттам насетне Сабаленка се погрижи на собствено подаване да превърне остатъка от двубоя във въпрос на чиста формалност и записа деветата си поредна победа в Мелбърн.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пълна доминация: Сабаленка сломи 16-годишна квалификантка и продължава защитата на трофея си! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | Арина Сабаленка | Бренда Фрухвиртова

Коментари





Следвайте ни в Facebook