Първа изненада при дамите: Кенин върна лентата назад и съкруши световната №7 още на старта

от в 22:50 на 03.07.2023
Мирела Николова

Бившата шампионка от Аустрелиън Оупън София Кенин напомни за най-добрите си времена на корта и през днешния ден постигна най-голямата изненада на тазгодишния Уимбълдън до момента, отстранявайки седмата поставена в схемата Коко Гоф. Световната №128, която тръгна от квалификациите, днес записа своята четвърта поредна победа на "свещената трева" и елиминира сънародничката си след 6:4 4:6 6:2. По този начин тя продължава към втория етап на надпреварата, където ще се изправи срещу Синю Уанг.

В откриващите минути бившата шампионка от Шлема успяваше да наложи своя ритъм на игра и тийнейджърката често биваше принудена да отстъпва инициативата, което непрекъснато водеше до неточности от ракетата ѝ. Така Кенин осъществи ранен пробив и се откъсна с комфортен аванс от 3:1, след което продължи да играе с висок интензитет и без да позволи на съперничката си дори да достигне до точка за връщане на брейка, поведе в общия резултат.

Още в самото начало на втората част станахме свидетели на истински ренесанс в играта на Гоф, която започна да използва всяка една възможност за атака и броят на печелившите ѝ удари не спираше да расте. Така тя реализира ранен пробив за 3:0, но наред с уинърите се множаха и непредизвиканите ѝ пропуски, което доведе до възвръщане на паритета за 3:3. Въпреки това финалистката от миналогодишния Ролан Гарос продължи да притиска противничката си и в десетия гейм успя да нанесе своя решителен удар, за да изравни отделните части.

 В третия сет обаче нивото на представяне на Гоф отново се понижи и уинърите изцяло отстъпиха място на неточностите. Така Кенин получи брейкбол още на старта, от който незабавно се възползва, за да излезе напред с 2:0. От своя страна, квалификантката бе изключително прецизна в насочването на ударите си, благодарение на което изграждаше по отличен начин своите атаки и обезкуражаваше световната №7. По-нискоранкираната тенисистка успя да опази аванса си в резултата и дори постигна втори пробив в края на частта, с което предреши изхода на сблъсъка в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа изненада при дамите: Кенин върна лентата назад и съкруши световната №7 още на старта Мирела Николова
Теми:  
wta | коко гоф | Обзори | софия кенин | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook