Първа победа над тенисистка от топ 100: 19-годишната Лия Каратанчева не спира да впечатлява!

от в 11:06 на 11.05.2023
Калоян Соколов

За всеки един изгряващ спортист е трудно да отговори на очакванията, когато в неговото семейство вече е имало успешен атлет в същата дисциплина, но изглежда Лия Каратанчева е имунизирана към напрежението и продължава да впечатлява с изявите си през сезона, вървейки смело по стъпките на своята голяма сестра - Сесил.

19-годишната тенисистка наскоро записа дебют в националния отбор за Billie Jean King Cup и имаше главна заслуга за петото място в крайното класиране на нашите момичета, след като спечели всеки един от четирите си двубоя в състезанието. Вчера пък тийнейджърката направи нова много сериозна стъпка напред в своята кариера, поздравявайки се с първа победа над представителка на топ 100. Това се случи на клей надпреварата с награден фонд от 25 хиляди щатски долара в Орландо, където Каратанчева сензационно надигра топ поставената Пана Удварди 6:2 6:3.

Световната номер 92 има записана победа в основната схема на Уимбълдън, както и титла на ниво WTA 125, само че Лия показа, че по никакъв начин не заслужава да се намира с близо 450 места зад унгарката в световната класация и в крайна сметка намери място в 1/8-финалите, като там ще премери сили с местната представителка Виктория Ху (световна номер 446).

Двубоят започна с пълна доминация от страна на българката, която се откъсна напред с 4:0 гейма, но фаворитката бързо върна един от брейковете си пасив и изглеждаше, че е на път да изравни резултата. Родната ни представителка обаче не се притесни по никакъв начин и веднага възвърна преднината си от два пробива, за да сложи точка на спора в откриващия сет.

Каратанчева пренесе отличната си игра и в началото на втората част, осигурявайки си аванс от 2:0 и макар да загуби следващите си две подавания, то неизменно намираше сили да направи рибрейк и в нито един момент не даде на водачката в схемата да я притисне по-сериозно, а накрая затвори безпроблемно мача на собствен сервис и заслужено се поздрави с най-престижния си успех към този момент.

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първа победа над тенисистка от топ 100: 19-годишната Лия Каратанчева не спира да впечатлява! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | бгтенис | лия каратанчева | Обзори | орландо

Коментари





Следвайте ни в Facebook