Първа победа за България в United Cup: Кузманов опустоши втората ракета на Гърция

от в 06:59 на 30.12.2022
Калоян Соколов

Участието на българския отбор на United Cup не стартира по особено мечтан начин, след като родните ни представители загубиха откриващите си три мача от сблъсъка с Гърция и така южните ни съседи си гаранитираха триумфа над нашата страна. Все пак останалите две срещи в програмата далеч не са без значение за нашите сънародници, защото евентуални победи можеше да им помогнат в техния опит да преминат груповата фаза в състезанието.

Първата крачка в положителната посока пък е вече направена от Димитър Кузманов, който не остави шансове на Михаил Перволаракис и така донесе дебютна победа за България от създаването на турнира - 6:1 6:1.

Така ни остава да се надяваме, че Григор Димитров и Виктория Томова ще сформират достатъчно силен тандем, за да се справят със съпротивата на Стефанос Циципас и Мария Сакари, които в миналото са доказвали своите качества в карето и могат да се похвалят с успех над Роджър Федерер и Белинда Бенчич в "Хопман Къп".

Двубоят започна с безкомпромисни откриващи подавания на двамата, но разликата в класите бързо стана видна и световният номер 504 по никакъв начин не можеше да се надиграва с Кузманов от основната линия. Това накара Перволаракис да действа далеч по-агресивно от обичайното за него, само че нямаше никакъв положителен ефект за гърка лиспваше и Кузманов заслужено затвори сета с пет поредни гейма в актива си.

Мико не намали изобщо оборотите във втората част и се възползва от поредните фрапантни неточности на своя опонент в близост до мрежата, за да си осигури комфортен аванс в резултата и до края за него нямаше проблеми да донесе историческа първа победа на United Cup.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Първа победа за България в United Cup: Кузманов опустоши втората ракета на Гърция Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | българия | гърция | димитър кузманов | михаил перволаракис

Коментари





Следвайте ни в Facebook