Първата 1/8-финалистка: Азаренка опустоши световната №10 и е във втората седмица на Уимбълдън

от в 19:26 на 07.07.2023
Мартин Петков

Виктория Азаренка вече загатна, че се намира в страхотна форма при участието си на тазгодишния Уимбълдън, като днес затвърди впечатленията по свой адрес и взе скалпа на световната номер 10. Двукратната шампионка в Големия шлем имаше трудната задача да срещне Дария Касаткина още в третия кръг на най-стария тенис турнир, но това далеч не притесни ветеранката, която изнесе съвършен мач и надви 11-ата поставена в последователни сетове - 6:2 6:4. По този начин бившата номер едно подпечата класирането си за втората седмица на надпреварата, където ще премери сили с една измежду Елина Свитолина и София Кенин, които са сред звездните сблъсъци на днешния ден.

Стартът на двубоя несъмнено принадлежеше на рускинята, която пласираше своите удари със сериозна дълбочина и съумяваше да си отваря нужните пространства в съперниковата половина за нанасянето на печелившо отиграване, като изрази игровото си предимство и цифрово, оттегляйки се с пробив аванс на първата почивка. Оттам насетне обаче Вика взе всичко в свои ръце и започна със завидна агресия да подхожда в офанзивните си акции, като напълно пречупи защитата на противничката и навлезе в сериозен подем, за да спечели следващите пет гейма в откриващия сет, който причисли към актива си.

Беларуската далеч не спря победния си ход в срещата дотук и с настъпването на втората част продължи силното си представяне, като уинърите се превърнаха в неизменна част от нейната игра и тя не се нуждаеше от много време, преди да осъществи пробив. Именно в този момент обаче стореното досега от Азаренка бе помрачено, след като тя самата инкасира поредица от неточности и Касаткина мигновено се впусна в предни позиции, при което реализира рибрейк.

Последва затишие на корта, породено от доминиращото представяне на сервиращите, но само за да бъдем отведени до фундаменталния десети гейм, когато началният удар на световната номер 10 ѝ изневери и двукратната "мейджър" шампионка се облагодетелства от спада на рускинята, за да сложи точка на спора при нейното подаване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първата 1/8-финалистка: Азаренка опустоши световната №10 и е във втората седмица на Уимбълдън Мартин Петков
Теми:  
wta | виктория азаренка | дария касаткина | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook