Първи поставен зад борда в Мелбърн: Мастърс шампион отстъпи на световния №71 още на старта

от в 09:17 на 16.01.2023
Мирела Николова

Борна Чорич изнесе феноменално представяне на миналогодишния Мастърс турнир в Синсинати, където вдигна своята първа титла от подобна категория, но оттам насетне резултатите на хърватина далеч не са толкова впечатляващи. През днешния ден той се превърна в първия поставен, който напусна Откритото първенство на Австралия, след като допусна поражение още на старта срещу световния №71 Иржи Лехечка в последователни части с 3:6 3:6 3:6. По този начин чехът си осигури място във втория етап на надпреварата в Мелбърн, където го очаква сблъсък срещу победителя измежду Кристофър Юбанкс и Сун-уу Куон.

Още от първите минути на срещата по-нискоранкираният състезател установи тотална доминация на корта, повеждайки с два пробива и 4:0. Чешкият представител успяваше да диктува разиграванията от дъното на корта, като същевременно често можехме да го видим да си проправя път към мрежата, откъдето бе почти безпогрешен. От друга страна, непредизвиканите грешки от ракетата на шампиона в Синсинати се трупаха една след друга, което лиши Чорич от възможности за обрат в сета и не след дълго общият резултат бе открит в полза на Лехечка.

Ситуацията на корта не се промени и във втория сет, където световният №71 продължи да бъде по-стабилният от двамата във всеки един аспект. Плитките и неубедителни удари на хърватина даваха възможност на неговия съперник да поеме инициативата в разиграването, което доведе до реализирането на два пробива от чеха, с което той се приближи на крачка от крайния успех.

В третата част Чорич отново не успяваше да предложи нещо, с което да затрудни своя опонент, и не след дълго станахме свидетели на брейк още в четвъртия гейм. Оттам насетне Лехечка бе напълно безапелационен от сервис линията и без да позволи да загуби нито точка повече на собствено подаване, се поздрави с крайната победа след 2 часа и 15 минути игра.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първи поставен зад борда в Мелбърн: Мастърс шампион отстъпи на световния №71 още на старта Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | борна чорич | Иржи Лехечка | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook