Първото голямо име при мъжете е аут: Манарино разгроми Хуркач и го елиминира от АО

от в 06:00 на 19.01.2022
Владислав Риждов

Адриан Манарино поднесе първата сериозна изненада при мъжете още във втория кръг на Аустрелиън Оупън. Французинът изигра един от най-добрите мачове в своята кариера и не остави никакви шансове на Хуберт Хуркач, надигравайки го с 6:4 6:2 6:3.

Двубоят стартира равностойно, с по един шанс за брейк от страна на двамата в самото начало, но до такъв не се стигна. Впоследствие французинът рязко вдигна нивото на представянето си и достигна до ключов пробив, повеждайки с 4:3. По-добрата игра на 33-годишният състезател се запази и той тотално контролираше разваля на частта от този момент нататък, преди окончателно да я прибере на сметката си.

Манарино продължи да доминира над съперника си и във втория сет, а с играта си показа, че резултатът от предходната част никак не е случаен. Левичарят открадна още първия сервис гейм на Хуркач, а след това удържа на натиска на своя съперник, само за да може в края да реализира още един брейк, който бе достатъчен, за да увеличи аванса си в общия резултат.

Световният номер 69 запази константното си равнище на представяне и третия сет. Манарино излъчваше по-голяма увереност, като това си личеше в почти всяко разиграване, докато Хуркач така и не намери формулата, с която да затрудни опонента си. Полякът, към когото очакванията за пробив в турнира бяха големи, допускаше грешка след грешка и това все повече накланяше везните в полза на Манарино. Французинът отново регистрира два бързи пробива, които го доближиха максимално до успеха. Хуркач все пак със сетни сили намали изоставането си, но път обратно в срещата за поляка нямаше и Манарино се поздрави с една от най-важните си победи.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Първото голямо име при мъжете е аут: Манарино разгроми Хуркач и го елиминира от АО Владислав Риждов
Теми:  
адриан манарино | Аустрелиън Оупън 2022 | обзор | открито първенство на австралия | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook