Пуй обезоръжи Шаповалов; Баутиста Агут си извоюва трисетов успех над Тиафо

от в 04:16 на 15.08.2019
В
Люка Пуй постигна изненадващо лесна победа над Денис Шаповалов с 6:4 6:4, за да се класира за осминафиналите в Синсинати. Французинът ще се изправи срещу Ник Кирьос или Карен Хачанов в сблъсък за място сред последните осмина на надпреварата.

Пуй доминираше на корта още от началото на срещата, тъй като французинът си издейства ранен пробив, а при 2:0 дори имаше шанса да направи нов такъв, но все пак Шаповалов не позволи толкова драстично изоставане. Това все пак нямаше значение за левичаря, тъй като до края на първата част той бе покосен от високата ефективност на началния удар на своя съперник, който просто не му остави шансове за връщане в сета.

https://twitter.com/TennisTV/status/1161743491665448967?s=20

Люка си набави нов ранен пробив в последвалия сет, а Шаповалов просто не знаеше как да отговори на ефикасната игра на съперника си, който прекалено често излизаше победител в размените от дъното на корта. Отново този единствен ранен пробив бе съвсем достатъчен на французина да затвори сета, а с това - и да запише рутинен успех над талантливия канадец.

Изображение

Роберто Баутиста Агут също продължава напред в щата ,,Охайо". Испанският тенисист срещна известни премеждия срещу Франсис Тиафо, но бе категоричен в решителната част, за да се наложи с крайното 6:3 3:6 6:1, а на осминафинал него ще го очаква набралия силна инерция Миомир Кецманович.

Изображение

Двамата започнаха с няколко колебливи изяви на начален удар, но в крайна сметка пробивът бе само един и той отиде на сметката на Баутиста Агут. Оттогава двамата стабилизираха сервисите си драстично, което означаваше, че е твърде късно за Тиафо за каквото и да било през този сет, а американецът трябваше да отложи надеждите си за втория сет на мача.

Изображение

Надеждите му се оказаха не напразни, тъй като Тиафо стартира последвалата част с моментален пробив, а до края на сета младокът загуби едва три точки на начален удар, за да форсира трета решителна част. В нея ролите се размениха за сетен път, а енергията в представянето на Франсес съвсем рязко спадна, като американецът набързо се оказа изоставащ с 0:3.

https://twitter.com/ATP_Tour/status/1161792804558909440?s=20

Макар че той успя да спечели следващото си подаване, скоро Тиафо допусна нов пробив, като американецът демонстрира фрустрацията си, след като изпрати яростно топка към трибуните. Това не впечатли особено Роберто, който съвсем хладнокръвно ,,довърши" съперника си в последвалия си сервис гейм, след като сложи точка на този двубой с категоричен ас по правата.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Пуй обезоръжи Шаповалов; Баутиста Агут си извоюва трисетов успех над Тиафо В

Коментари





Следвайте ни в Facebook