Радукану надви друга бивша шампионка от US Open в луд мач и записа първи успех в Мелбърн!

от в 13:54 на 18.01.2022
Мирела Николова

Ема Радукану сътвори истински фурор на миналогодишния US Open, където, тръгвайки от квалификациите, достигна до трофея и така привлече погледите на всички тенис фенове към себе си. Впоследствие резултатите ѝ бяха меко казано незадоволителни, тъй като тя трябваше да преглътне редица ранни поражения, включително и такова през миналата седмица на WTA 250 турнира в Сидни.

Днес обаче британката се върна обратно на победния път, записвайки трисетова победа на старта на Аустрелиън Оупън, постигната срещу друга бивша шампионка от US Open в лицето на Слоун Стивънс. Световната №18 откри срещата с безметежен първи сет, спечелен за едва 17 минути, но във втората част допусна спад, който наложи изиграването на трети решителен сет, в който тийнедйжърката отново бе безкомпромисна, за да подпечата успеха с 6:0 2:6 6:1, който е и нейният първи такъв на Откритото първенство на Австралия, а в спор за място в третия етап Радукану предстои да се изправи срещу Данка Ковинич.

Дебютният сет се превърна в тенис показно от страна на младата британка, която нижеше уинър след уинър, а играта ѝ представляваше истинско удоволствие за сетивата. На съвсем противоположния полюс се намираше американката, която така и не можеше да настрои мерника си и непредизвиканите грешки от ракетата ѝ валяха една след друга. Така Ема осъществи 3 поредни пробива и губейки едва 4 точки в хода на целия сет, поведе в отделните части. 

Вторият сет пое в изцяло различна посока, тъй като още в първото си подаване Радукану бе въвлечена в близо 12-минутен сервис гейм, който в крайна сметка завърши с неуспех за нея и ранен брейк. Играта на Стивънс се намираше в страхотен подем и тя сякаш вече намери правилната рецепта за успех срещу днешната си противничка, играейки търпеливо и без излишни рискове. Макар да допусна връщане на пробива, американката побърза отново да вземе нещата в свои ръце и моментално си възвърна лидерството след нов брейк, а не след дълго вкара двубоя в трети решителен сет.

Там ролите на корта се размениха за пореден път и сценарият от откриващата част се повтори. Тийнейджърката се завърна към безгрешния си ритъм от дебютния сет и отново можехме да я видим във водеща роля по време на разиграванията. От отсрещната страна пък пропуските изобилстваха, което осигури на Радукану аванс от 5:0, а оттам насетне връщане назад за Стивънс не съществуваше.

 

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Радукану надви друга бивша шампионка от US Open в луд мач и записа първи успех в Мелбърн! Мирела Николова
Теми:  
wta | Аустрелиън Оупън 2022 | ема радукану | Обзори | слоун стивънс

Коментари





Следвайте ни в Facebook