Рафа Надал: Роджър Федерер е вероятно най-добрият играч на трева за всички времена

от в 09:45 на 11.07.2019
В
Рафаел Надал победи Сам Куери в последователни сетове, за да достигне до полуфиналите на Уимбълдън. След мача испанският играч заяви: ,,Страхотно е чувството да съм обратно на полуфиналите, да мога да играя тенис на такова ниво... Много съм щастлив от начина, по който достигнах до тази фаза. Сега да играя срещу Роджър винаги е уникална ситуация. Развълнуван съм да се завърна на този корт срещу него след 11 години. Означава много за мен и сигурно за него също.

Развълнуван съм за този мач, развълнуван съм за тази възможност да бъда отново на тази фаза срещу него. Винаги казвам същото: разбира се, възможността да играем един срещу друг всеки път е все по-малка, но ние все още сме тук. Вдругиден ще имаме нов шанс.

Мисля, че играя с много висок интензитет, играя агресивно, сервирам добре и правя много добри ретури. Днес предизвикателството беше много, много голямо срещу добър сервиращ като Сам. Пробих го шест пъти, което е доста срещу играч като него... Аз съм много, много щастлив от начина, по който играя."

Относно предстоящия му мач срещу Роджър Федерер Надал заключи: ,,Аз просто очаквам да играя срещу вероятно най-добрият играч в историята на тази настилка и знам, че ще трябва да играя най-добрия си тенис, ако искам да имам шанса да се опитам да бъда на финала."

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Рафа Надал: Роджър Федерер е вероятно най-добрият играч на трева за всички времена В

Коментари





Следвайте ни в Facebook