Ранглиста: Димитър Кузманов с дебют сред първите 200 и историческо постижение!

от в 05:42 на 18.10.2021
Диана Андреева

Григор Димитров със сигурност заслужава внимание след вдъхновяващото му участие на BNP Paribas Open 2021 през изминалата седмица. Но Григор не е едниственият български състезател, с когото трябва да се гордеем през днешния ден, защото Димитър Кузманов прави исторически дебют в топ 200 на световната ранглиста при мъжете с настъпването на настоящата седмица!

Кузманов спечели най-голямата титла в своята кариера миналата седмица и заслужено записа впечатляващ скок от 29 позиции в подреждането на ATP. Така Мико вече заема 187-ото място в ранглистата, а с това не само, че сбъдва една от своите цели за сезон 2021, но и става част от историята на българския тенис, тъй като от този понеделник за първи път страната ни има двама свои представители сред първите 200 в класацията при мъжете.

За Александър Лазаров тежките моменти в Тура нямат край. След двусетовото поражение на Sofia Open и отпадане в четвъртфиналната фаза на ITF надпреварата в Созопол, българският национал претърпя нова неприятна загуба, като този път тя дойде далеч от родината, а именно в Богота. Именно неубедителната игра на Алекс е причината от днес той да отстъпва с няколко места в световната ранглиста, но се надяваме до края на сезона да успее да намери своя ритъм и да се завърне на победния път.

Адриан Андреев от своя страна също не показва желаното ниво на игра през последните седмици. Андреев бе принуден да се оттегли от участието си на турнира в Барселона поради физическа неразположеност, а оттогава третата ни ракета не е взимал участие в професионален мач. Ади постепенно се отдалечава от рекордно високото си 319-о място, като след обновяването на класирането през днешния ден, той вече е номер 330.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглиста: Димитър Кузманов с дебют сред първите 200 и историческо постижение! Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | бг тенис | Български тенис | григор димитров | димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook