Ранглиста: Григор отстъпва с една позиция, но все още фигурира в топ 20

от в 10:57 на 28.09.2020
Марк Хаджижеков

От този понеделник Григор Димитров се намира на 20-тото място в световната ранглиста, тъй като хасковлията отстъпи с една позиция спрямо миналата седмица и в момента разполага с 2,055 точки. Това стана благодарение на силното представяне на Кристиан Гарин в Хамбург, където чилиецът достигна до полуфиналите, което го изстреля с цели три места напред в класацията. 

Все пак възгледи за по-предно класиране в ранглистата за Григор има, тъй като българинът достигна едва до третия кръг на Откритото първенство на Франция през изминалата година. Димитров ще изиграе първия си мач на Ролан Гарос 2020 във вторник, когато първата ни ракета ще се изправи срещу Грегоар Барер. Превю за този двубой можете да откриете тук

Размествания в топ 10 също има. Роберто Баутиста Агут се завърна на 10-тото място в света за сметка на дебютанта в първата десетка от миналата седмица - Денис Шаповалов, който в момента заема позиция №11. 

Втората ракета на България - Димитър Кузманов, също отбелязва спад в класирсането. От тази седмица Мико се намира под №295 в света, отстъпвайки с две позиции. 

Александър Лазаров пък е с три места назад спрямо миналата седмица, като в момента той е 542-ри в света. 

Единственият българин, отбелязал прогрес в световната ранглиста през седмицата, всъщност е Габриел Донев, който реализира скок с цели 28 места, за да достигне до сегашното 976-то място. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглиста: Григор отстъпва с една позиция, но все още фигурира в топ 20 Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook