Ранглиста: Кузманов завършва сезона в топ 200, Пиронкова отново е втора ракета

от в 06:30 на 22.11.2021
Диана Андреева

Сезон 2021 постепенно приключва и за българските състезатели, макар че ITF турнирите продължават с пълна сила. Но годината ще остане в истоията с изключителните постижения на нашите тенисисти, които заслужиха своето уважение. 

Димитър Кузманов сбъдна редица свои мечти през тази година. Българинът дебютира в топ 200, за първи път в своята кариера взе участие в турнир от Големия шлем, както и стана шампион на ниво Challenger. Мико също така се поздрави с победа над представител на топ 100 и един от най-обещаващите млади таланти Лорензо Музети в хода на Sofia Open 2021, а съвсем заслужено ще завърши сезона на 184-атапозиция, което е повече от похвално, имайки се предвид, че през месец януари бе номер 298. 

Адриан Андреев и Александър Лазаров също се представиха по подобаващ начин плез годината. Макар че Андреев на успя да задържи високото ниво, с което запона сезона, Ади е почетен член на топ 350, като към момента той е номер 337, но има вероятност позицията му да се измени през идните седмици, защото неговите колеги продължват да се състезават. За Лазаров 2021-а не е приключила, а още днес ще видим българина в игра и неговото класиране тепърва  предстои да се променя. 

Първата ракета на България Виктория Томова от днес  изпада до номер 117, но това може да се промени през следващата седмица, защото по-късно днес тя ще излезе на кортовете в Дубай, в опит да сложи край на негативната си серия и да покаже таланта си, който хората поставят под съмнение през последните месеци, защото нейните изяви са повее от колебливи. 

Междувременно в същата надпревара на ниво ITF в Дубай ще се включи и друга наша представителка - Изабелла Шиникова, която от днес отново се превърна в трета ракета на България. Това стана факт след сериозния спад от 11 позиции до номер 256, който превърна Цветана Пиронкова във втората най-високо ранкиана състезателка на страната ни. Това обаче все още също може да се промени, защото изявите на Шиникова за сезона не са приключили.

Официалната ATP ранглиста можете да намерите на следния линк.

Официалната WTA ранглиста можете да намерите на следния линк.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглиста: Кузманов завършва сезона в топ 200, Пиронкова отново е втора ракета Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | Български тенис | виктория томова | димитър кузманов | изабелла шиникова | ранглиста | тенис ранглиста | цветана пиронкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook