Ранглисти: Андреев с пореден личен връх; Имаме нова втора ракета при дамите

от в 06:50 на 12.12.2022
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяването на световните ранглисти в двете професионални тенис вериги, които днес отново има с какво да зарадват почитателите на спорта у нас.

Адриан Андреев, който преди две седмици изпревари Димитър Кузманов в класацията на АТР и зае статута на втора ракета за страната ни, не спира да прогресира, като днес, макар и със само една позиция, софиянецът подобрява върховото си постижение в подреждането, изкачвайки се до номер 192. На отсрещния бряг обаче е друг от родните ни представители за предстоящата в края на месеца смесена надпревара United Cup - Александър Лазаров, който се разделя със седем точки от актива си равнозначни на 12 места, което му отрежда последната позиция в световния топ 300. Добро представяне показа и Александър Донски, който достигна четвъртфинал на турнир от сериите "Фючърс" в Монастир, като посредством завоюваното се доближава максимално до завръщане сред първите 600 в ранглистата.

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова през изминалата седмица се завърна обратно на корта за Чаланджъра в Анже, където спечели откриващата си среща и отстъпи във втората, ала това по никакъв начин не повлия върху класирането ѝ и тя продължава да се подвизава като номер 90 в класацията на WTA. В това време на силен турнир от категорията W100 в Дубай участие взеха Гергана Топалова и Изабелла Шиникова, всяка от които не преодоля квалификациите за влизане в основната схема, но въпреки това първата от тях нямаше точки за защитаване и по този начин изпревари 31-годишната софиянка на национално ниво, заемайки статута на втора ракета за страната си, с което автоматично се превръща в една от най-важните фигури за United Cup, където ще ни представя. С прогресивно представяне също впечатление за поредна седмица направиха Денислава Глушкова и Лиа Каратанчева, които подобряват рекордните си класирания в подреждането.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Андреев с пореден личен връх; Имаме нова втора ракета при дамите Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | александър лазаров | бг тенис | виктория томова | гергана топалова | изабелла шиникова | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook