Ранглисти: България отново има трима тенисисти в топ 200; Милев със скок от над 120 места

от в 06:36 на 20.03.2023
Мирела Николова

С настъпването на новата работна седмица и края на Мастърса в Индиън Уелс е време и за традиционното обновяване на световната ранглиста, която настъпва с отлични новини за представителите ни в мъжкия тенис. През днешния ден Адриан Андреев и Димитър Кузманов се завръщат в топ 200 и по този начин България отново има трима тенисисти (заедно с Григор Димитров - №27) сред най-добрите 200 в света. 

Това е факт благодарение на добрите изяви на Ади на Чаланджъра в Секешхервар (Унгария), където достигна до четвъртфиналната фаза, бивайки спрян от физически проблеми. Въпреки неприятния завършек на турнира за него, то младият софиянец все пак има заради какво да бъде доволен, тъй като днес отбелязва прогрес от 7 места, изкачвайки се до 197-ата позиция, с което се приближава към своето върхово класиране (№189).

Само на едно място зад него се намира третата ни ракета при мъжете Димитър Кузманов, който през изминалите две седмици не взе участие в нито един турнир, но за сметка на това прогресира с 4 позиции до №198. От своя страна пък, четвъртият ни най-добър тенисист Александър Лазаров, който наскоро достигна рекордно за себе си класиране, днес отстъпва с 8 места и вече е №285.

С най-забележителен скок през тази седмица може да се похвали 18-годишната ни надежда Янаки Милев, който миналата неделя завоюва своята първа професионална титла при мъжете на турнира от категория ITF М15 в Анталия. По пътя си пловдивчанинът надви редица по-високоранкирани от него състезатели и напълно заслужи трофея си, който днес му носи изкачване от цели 126 позиции и ново върхово класиране под номер 672.

Не толкова позитивна обаче е ситуацията при най-добрата ни представителка при дамите Виктория Томова, която регресира при тазседмичното обновяване на световната класация. Днес българката отбелязва спад от 5 места до 96-ата позиция в света, след като допусна поражение в четвъртфиналите на ITF турнира в Търнава и така не успя да защити точките, завоювани при миналогодишното си класиране за основната схема в Индиън Уелс.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

Официалната ранглиста на WTA можете да разгледате тук.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: България отново има трима тенисисти в топ 200; Милев със скок от над 120 места Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | александър лазаров | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook