Ранглисти: Глушкова със скок от близо 500 места и личен рекорд; Кузманов напуска топ 200

от в 06:39 на 17.10.2022
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяване на световната ранглиста, която днес е благосклонна към младите ни надежди в тениса.

Категорично големите похвали през тази седмица са насочени към 18-годишната Денислава Глушкова, която постигна немислимото на първия турнир в Созопол от категория W25 и триумфира с титлата. Именно успехът в морския град за българката я изстрелва цели 485 позиции напред в класацията на WTA и тя освен че подобрява досегашното си най-добро постижение на световна номер 1033, то от днес тийнейджърката заема своето рекордно 600-о място.

Сериозната загуба за родния тенис идва от класирането на Димитър Кузманов, който вече втора седмица лекува травма и все още е неясно неговото завръщане обратно в игра. Втората ни ракета се прощава с 80 точки от актива си, което го свлича надолу в подреждането с 39 места и Мико напуска световния топ 200 за първи път от близо половин година, като вече е ранкиран под номер 207 в световната ранглиста. На само десет позиции по-назад в класацията на АТР откриваме третата ни ракета Адриан Андреев, докато Александър Лазаров, който вчера стана шампион на М15 състезанието в Созопол, очаква идния понеделник да прибави десет точки към актива си и да дебютира сред първите 300 на света. С подобрен личен връх за ранглистата, макар и минимално, пък могат да се похвалят двама от младежите ни в лицето на Пьотр Нестеров и Леонид Шейнгезихт.

Първата ни ракета при дамите - Виктория Томова, далеч не впечатли с участието си в Клуж-Напока през отминалата седмица и се прости с едно място назад в подреждането, ала запазва статута си на представителка на топ 100 и заема позицията на световна номер 94. Гергана Топалова достигна полуфиналите на първата надпревара в Созопол и заслужено причислява солиден точков актив към сметката си, посредством който регистрира рекордно класиране и заема 310-о място в класацията на WTA. Младите Дария Шаламанова и Беатрис Спасова също прогресират в световната ранглиста, като подобно на третата ни ракета, отбелязват нов личен връх в подреждането.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Глушкова със скок от близо 500 места и личен рекорд; Кузманов напуска топ 200 Мартин Петков
Теми:  
адриан андреев | александър лазаров | бгтенис | виктория томова | гергана топалова | денислава глушкова | димитър кузманов | пьотр нестеров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook