Ранглисти: Григор Димитров отбелязва спад от цели 11 позиции

от в 06:22 на 13.09.2021
Диана Андреева

Сезон 2021 със сигурност не се развива по мечтания начин за първата ракета на България Григор Димитров и неговите почитатели. До момента хасковлията се сблъска с редица контузии, които го спираха именно в най-добрите му моменти, на което се дължи и сериозния спад в ранкирането на Димитров.

Именно травми заставаха на пътя на Димитров в участията му на три от общо четирите турнира от Големия шлем през 2021. Григор не успя да защити убедителното си представяне на US Open 2019 година и загуби общо 675 точки, а с това и отстъпи до 29-ото място в ATP подреждането.

Междувременно ситуацията след обновяването на световната ранглиста за друг български състезател е далеч по-приятна. Става въпрос за втората ракета на България Димитър Кузманов, който за пореден път през тази година подобрява своя личен рекорд. С настъпването на новата седмица Мико достига до номер 228 и така постепенно си приближава все повече към дебют в топ 200.

Адриан Андреев от своя страна също има повод за радост през днешния ден. Ади се изкачва с впечатляващите 19 места в подреждането и по този начин достига до рекордно високото 319-о място. Александър Лазаров от своя страна също записва нов личен рекорд от тази седмица, а това е факт след скока му до 461-вата позиция. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор Димитров отбелязва спад от цели 11 позиции Диана Андреева
Теми:  
us open | адриан андреев | григор димитров | димитър кузманов | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook