Ранглисти: Григор Димитров запазва позиции в топ 25 на света

от в 06:24 на 07.02.2022
Диана Андреева

Сезон 2022 не се развива по желания начин за най-добрия български тенисист Григор Димитров до момента. След като допусна поражение още във втория кръг на Australian Open, бившият световен номер три планираше да направи своето завръщане в Тура на американска земя, а именно в Далас, ала COVID-19 осуети намеренията му. Димитров даде положителна проба за вируса дни преди началото на надпреварата в щата Тексас, което го лиши от възможност да се включи в събитието. 

С обновяването на световната ранглиста през днешния ден Григор Димитров запазва своята 25-а позиция. Българинът от тази седмица е в компанията от Марин Чилич - заемащ 24-ото място, и Джон Иснър, който към момента е номер 26. През този месец любимецът на страната ни ще има нелеката задача да защити представянето си в Акапулко през миналата година, когато достигна до 1/4-финалите на събитието, защото в противен случай за Григор ще последва спад в класирането.

Следващият турнир, за който Димитров е заявил участие, е този от категория АТР 500 в Акапулко - Abierto Mexicano de Tennis, който ще се състои от 21 до 26 февруари. Съществува възможност Григор да се изяви дори по-рано на корта, защото организаторите на надпреварата в Делрей Бийч бихс могли да предоставят "уайлд кард" на българина, стига той да е възстановен и готов да участва в събитието. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Григор Димитров запазва позиции в топ 25 на света Диана Андреева
Теми:  
атп ранглиста | григор | григор димитров | делрей бийч | димитров | тенис ранглиста | тенис турнир в акапулко

Коментари





Следвайте ни в Facebook