Ранглисти: Кузманов с рекордно класиране; Нестеров със скок от близо 700 позиции

от в 01:40 на 20.06.2022
Мартин Петков

Началото на новата работна седмица е вече тук, като с това настава време и за обновяването на световната ранглиста, която днес носи сериозни позитиви за почитателите на тениса у нас, след като цели четири родни представители от днес ще заемат своите нови рекордни позиции в тенис класациите на ATP и WTA.

Димитър Кузманов през тази седмица откри неофициално сезона си на трева, като се включи на демонстративния турнир в Ливърпул и след три убедителни успеха вдигна трофея от надпреварата. Мико не спечели точки за ранглистата, но се оказа облагодетелстван от слабите резултати на намиращите се около него в ранкинга тенисисти, поради което регистрира изкачване с четири позиции и от днес ще заеме своето ново върхово постижение в подреждането - номер 175.

Радостите за мъжкия ни тенис не спират дотук, след като в хода на отминалата седмица дойде и сериозният пробив на 19-годишния Пьотр Нестеров при мъжете, който мина през квалификациите и достигна полуфиналите на силния фючърс от категория М25 в Скопие. Успехът донесе закономерен скок на тийнейджъра в класацията на АТР от цели 693 места, с което родната млада надежда през днешния ден ще дебютира в първите 1000 на света, като ще заеме позицията на 997-а ракета на света. Симон-Антони Иванов не взе участие на турнир през изминалите дни, след като се е отдал на сериозна подготовка на кортовете в Майорка за предстоящите му надпревари в Сърбия и Германия, но това не му попречи за трета последователна седмица да регистрира ново рекордно класиране и от днес вече е на върховото си 701-о място, докато Адриан Андреев запазва статута си на трета ракета на страната ни.

Топ състезателката ни при дамите Виктория Томова за поредна седмица се изкачва минимално в ранкинга и вече е световна номер 128, но предвид вчерашното ѝ отпадне в пресявките на турнира в Ийстбърн, то мечтата на софиянката за дебют в първите 100 на класирането изглежда все така далеч. Единствената ни представителка в WTA, която впечатли с представянето си напоследък, бе 18-годишната Лия Каратанчева, намерила последователно място в основната схема на W25 и W60 надпреварите в Мадрид, което ѝ отреди напълно заслужено изкачване със 143 места до новата ѝ върхова позиция в подреждането - номер 818, като с този си скок тийнеджърката задмина Ани Вангелова и Петя Аршинкова в касирането на национално ниво. Изабелла Шиникова за поредна седмица отпадна още на старта в квалификациите за силен WTA турнир, докато Елица Костова за последно се появи на корта преди близо година, но това все пак не им попречи да запазят статута си на втора и трета ракета на родината ни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Кузманов с рекордно класиране; Нестеров със скок от близо 700 позиции Мартин Петков
Теми:  
бг тенис | димитър кузманов | лия каратанчева | пьотр нестеров | ранглисти | симон-антони иванов

Коментари





Следвайте ни в Facebook