Ранглисти: Лазаров бележи огромен скок; Кузманов и Андреев на крачка от топ 200

от в 06:09 на 06.03.2023
Мирела Николова

С настъпването на новата работна седмица е време и за традиционното обновяване на световната ранглиста, която носи отлични новини за четвъртата ни ракета при мъжете Александър Лазаров. През миналата седмица родният ни представител получи "уайлд кард" за участие в квалификациите на престижния АТР 500 турнир в Дубай и успя да се възползва по възможно най-добрия начин от отворилата му се възможност, достигайки до основната схема, където обаче получи контузия и бе спрян от световния №46 Александър Бублик.

Благодарение на силните си изяви в Дубай и двете поредни победи в пресявките Алекс прибавя 20 точки към актива си за класацията на АТР, където през днешния ден отбеляза скок от цели 24 позиции, осигурили му завръщане сред най-добрите 300 в света. Така нашето момче вече заема 277-ата позиция в ранглистата, което е със само 5 места по-ниско от неговото рекордно класиране в кариерата.

Втората ни ракета при мъжете Димитър Кузманов, който през миналата седмица достигна до осминафиналите на Чаланджъра в индийския град Пуна, също прогресира, изкачвайки се с 2 места до №202. На прага на топ 200 се намира и третият ни най-добър тенисист в лицето на Адриан Андреев, който се намира само на две позиции зад Мико, бивайки ранкиран под №204.

За съжаление, най-добрата ни представителка при дамите Виктория Томова, която реши да си вземе почивка през последната седмица, претърпява спад от 4 места и напуска топ 90, отстъпвайки до 91-вата позиция в подреждането.

Официалната ранглиста на АТР можете да разгледате тук.

Официалната ранглиста на WTA можете да разгледате тук.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Лазаров бележи огромен скок; Кузманов и Андреев на крачка от топ 200 Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | александър лазаров | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook