Ранглисти: Лазаров с нов личен връх по пътя към АО; Томова завършва сезона в топ 100

от в 05:41 на 14.11.2022
Мартин Петков

Новата работна седмица е вече тук и с това настава време за обновяването на световната ранглиста, която в заключителния месец от сезона носи положителни емоции за родните ни представители и цели четири рекордни класирания.

През отминалата седмица Чаланджъра в Роан събра нашенците Димитър Кузманов, Адриан Андреев и Александър Лазаров, последният от които преодоля квалификациите за място в основната схема. Мико, който доскоро се бореше с травма, се завърна на победния път, след като надигра носителя на АТР титла Раду Албот, преди да допусне поражение в осминафиналите, въпреки което си завоюва изкачване от седем позиции в подреждането и се доближи максимално до завръщане в световния топ 200, заемайки статута на номер 206. Ади беше близо до това да повтори успеха на пловдивчанина, ала пропиля три мачбола на старта и отпадна, като си запази мястото в близост до първите двеста на света, докато Алекс, който се е прицелил в място в пресявките на Аустрелиън Оупън, с участието си в същинската част на турнира в Роан си гарантира придвижване напред с шест позиции в класацията на АТР, което му отрежда нов личен връх в ранглистата - №272, и оставя надеждите му за класиране за Мелбърн в началото на януари живи.

При дамите Виктория Томова си взе заслужена почивка в края на тази изпълнена с позитиви за нея година в WTA Тура, след като се класира за основната схема на три от общо четирите надпревари от Големия шлем и проби в световния топ 100. Първата ни ракета и през тази седмица ще запази статута си на представителка на първата стотица, като по всяка вероятност и ще завърши сезона на 90-о място в подреждането. Втората и третата ни ракети - Изабелла Шиникова и Гергана Топалова, остават далеч напред в ранкинга на национално ниво пред преследвачките си, докато в това време тийнейджърките Денислава Глушкова, Лиа Каратанчева и Дария Шаламанова се поздравят с рекордно класиране за класацията на WTA.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Лазаров с нов личен връх по пътя към АО; Томова завършва сезона в топ 100 Мартин Петков
Теми:  
atp | wta | адриан андреев | александър лазаров | бг тенис | бгтенис | виктория томова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook