Ранглисти: Леко отстъпление за Григор Димитров в световната класация

от в 04:16 на 09.01.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров стартира сезона по възможно най-обещаващия начин, след като изигра два страхотни двубоя за селекцията на България по време на новата смесена отборна надпревара - United Cup. Гришо беше на косъм от това да надвие Стефанос Циципас, който в крайна сметка остана непобеден в хода на турнира, но гъркът надделя над него в решителен тайбрек, а впоследствие не остави шансове на Давид Гофен, записвайки дебютна победа за 2023-та.

Въпреки всички тези положителни знаци, то първата ни ракета ще трябва да отстъпи в световната ранглиста, защото не можа да защити 90-те си завоювани точки от достигнатия полуфинал на ATP 250 надпреварата в Мелбърн, където миналия януари беше спрян от Максим Креси.

Все пак успехът над Гофен ще донесе 25 пункта в подреждането за най-добрия български тенисист и той ще загуби общо само 65 точки, което обаче позволява на Миомир Кецманович да го изпревари в подреждането на ATP и от днес хасковлията заема 29-тото място в класацията.

Това обаче по никакъв начин няма да е фатално за Димитров, който има гарантирано място сред поставените на Аустрелиън Оупън и е със сериозен шанс да се изкачи нагоре в световната ранглиста след края на първата "мейджър" надпревара за годината, защото през миналия сезон отпадна още във втория кръг.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Леко отстъпление за Григор Димитров в световната класация Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook