Ранглисти: Леко отстъпление за Григор Димитров в световната ранглиста

от в 02:14 на 13.06.2022
Мартин Петков

Григор Димитров си взе почивка и пропусна началото на тревния сезон, което бе дадено в хода на отминалата седмица с надпреварите в Хертогенбош и Щутгарт. Първата ни ракета чрез това си действие целеше изцяло да насочи вниманието си към започващия днес турнир в Куинс, където завоюва единствената си титла на тревна настилка в кариерата, дошла през вече далечната 2014-а година.

Гришо се наложи да се раздели с 90 точки от актива си за своето неучастие, които се оказаха достатъчни на Алекс де Минор, който се включи на състезанието в нидерландския град и отпадна след първия си двубой, за да измести нашенеца с една позиция в световната ранглиста, поради което от днес хасковлията вече се намира под №22 в класацията на ATP.

Димитров обаче не бива да се трогва от случилото се, след като ако за пореден път покаже най-добрата си игра и остави своя отпечатък на турнира от категория 500 в английската столица, то може да си осигури място сред топ 16 поставените за Уимбълдън поради факта, че руските тенисисти, които се намират пред бившия номер три в подреждането, няма да бъдат допуснати до участие на третата ,,мейджър" надпревара за сезона.

Гришо предстои още в хода на днешния ден да открие кампанията си в Куинс с двубой срещу третия поставен на турнира в лицето на световния номер 11 и първа ракета на домакините Камерън Нори, който към момента се оказва непреодолимо препятствие при двете им срещи, които датират от миналата година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Леко отстъпление за Григор Димитров в световната ранглиста Мартин Петков
Теми:  
бг тенис | григор | григор димитров | димитров | куинс | ранглисти | трева

Коментари





Следвайте ни в Facebook