Ранглисти: Леко отстъпление за Григор Димитров в световната ранглиста

от в 02:14 на 13.06.2022
Мартин Петков

Григор Димитров си взе почивка и пропусна началото на тревния сезон, което бе дадено в хода на отминалата седмица с надпреварите в Хертогенбош и Щутгарт. Първата ни ракета чрез това си действие целеше изцяло да насочи вниманието си към започващия днес турнир в Куинс, където завоюва единствената си титла на тревна настилка в кариерата, дошла през вече далечната 2014-а година.

Гришо се наложи да се раздели с 90 точки от актива си за своето неучастие, които се оказаха достатъчни на Алекс де Минор, който се включи на състезанието в нидерландския град и отпадна след първия си двубой, за да измести нашенеца с една позиция в световната ранглиста, поради което от днес хасковлията вече се намира под №22 в класацията на ATP.

Димитров обаче не бива да се трогва от случилото се, след като ако за пореден път покаже най-добрата си игра и остави своя отпечатък на турнира от категория 500 в английската столица, то може да си осигури място сред топ 16 поставените за Уимбълдън поради факта, че руските тенисисти, които се намират пред бившия номер три в подреждането, няма да бъдат допуснати до участие на третата ,,мейджър" надпревара за сезона.

Гришо предстои още в хода на днешния ден да открие кампанията си в Куинс с двубой срещу третия поставен на турнира в лицето на световния номер 11 и първа ракета на домакините Камерън Нори, който към момента се оказва непреодолимо препятствие при двете им срещи, които датират от миналата година.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Леко отстъпление за Григор Димитров в световната ранглиста Мартин Петков
Теми:  
бг тенис | григор | григор димитров | димитров | куинс | ранглисти | трева

Коментари





Следвайте ни в Facebook