Ранглисти: Огромен скок от над 40 места за Кузманов; Топалова записва рекордно класиране

от в 08:09 на 19.06.2023
Калоян Соколов

Настоящата седмица води до далеч повече негативни размествания в световната класация за българските тенисисти, но все пак добрите вести не липсват. Димитър Кузманов е родният ни представител с най-голямо прогрес в подреждането, което се дължи  на неговото достигане до финалния двубой на Чаланджъра в Братислава.

Мико прибавя цели 60 точки към своя актив и се завръща обратно в топ 200, като от днес отново е втора ракета на страната ни и се намира под номер 180 в света. За съжаление, то това са единствените положителни новини свързани с представителите ни при мъжете, защото абсолютно всички останали отбелязват спад, но говорим за минимална загуба на позиции. Адриан Андреев вече е трета ракета на страната, заемайки 208-о място в подреждането, докато Александър Лазаров е 316-ти.

Вики Томова пък бележи отстъпление от една позиция и от днес е 80-а ракета на света, а Гергана Топалова може да се похвали с рекордно класиране в своята кариера, изкачвайки се под номер 279. След тях пък се нарежда Изабелла Шиникова, която напуска топ 400 на света за пръв път от няколко години насам.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ранглисти: Огромен скок от над 40 места за Кузманов; Топалова записва рекордно класиране Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | виктория томова | гергана топалова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари

Следвайте ни в Facebook