Ранглисти: Огромен скок от над 40 места за Кузманов; Топалова записва рекордно класиране

от в 08:09 на 19.06.2023
Калоян Соколов

Настоящата седмица води до далеч повече негативни размествания в световната класация за българските тенисисти, но все пак добрите вести не липсват. Димитър Кузманов е родният ни представител с най-голямо прогрес в подреждането, което се дължи  на неговото достигане до финалния двубой на Чаланджъра в Братислава.

Мико прибавя цели 60 точки към своя актив и се завръща обратно в топ 200, като от днес отново е втора ракета на страната ни и се намира под номер 180 в света. За съжаление, то това са единствените положителни новини свързани с представителите ни при мъжете, защото абсолютно всички останали отбелязват спад, но говорим за минимална загуба на позиции. Адриан Андреев вече е трета ракета на страната, заемайки 208-о място в подреждането, докато Александър Лазаров е 316-ти.

Вики Томова пък бележи отстъпление от една позиция и от днес е 80-а ракета на света, а Гергана Топалова може да се похвали с рекордно класиране в своята кариера, изкачвайки се под номер 279. След тях пък се нарежда Изабелла Шиникова, която напуска топ 400 на света за пръв път от няколко години насам.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ранглисти: Огромен скок от над 40 места за Кузманов; Топалова записва рекордно класиране Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | виктория томова | гергана топалова | димитър кузманов | ранглисти

Коментари





Следвайте ни в Facebook